Türkiye çabuk yaşlanıyor

Uzmanlar, İzmir’de düzenlenen bir panelde, Kore’den sonra dünyada en hızlı yaşlanan ikinci ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ev sahip

Türkiye çabuk yaşlanıyor
Uzmanlar, İzmir’de düzenlenen bir panelde, Kore’den sonra dünyada en hızlı yaşlanan ikinci ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti.
 
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ev sahipliğinde bir panel düzenlendi. Panelde, yaşlılık ve hastalıklar tüm yönleriyle ele alındı. Narlıdere Huzurevi Yaşlı ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlılar da anlatılanları dikkatlice dinlerken, öğrenci ve akademisyenler panele ilgi gösterdi.
 
TÜRKİYE YAŞLANIYOR
 
Panelde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görsev Yener, Türkiye’nin hızla yaşlanan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti. Hastalık yükünün oluşturduğu risklerin altını çizen Yener, dünyada en yaşlanan ülkenin Kore olduğunu belirterek "60 yıl önce yaşam süresi 46 iken şimdi 72’dir. Bu rakamlar oldukça ciddi bir sıkıntı ile karşılaşacağımızı gösteriyor. Her 3 bunama olan kişiden ikisinde alzheimer görülmektedir. Eskiden çok güzel yemekler yapan bir anne artık pilavın nasıl yapıldığını sormak için kızını arıyorsa burada bir sorun başlamış demektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler