Türkiye 4 ülkede 30 eseri restore ediyor

Vakıflar genel Müdürü Ertem, yaptığı açıklamada 4 ülkede 30 eserin restore edildiğini söyledi.  Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Yıldan yıla artan yoğunlukta yurt dışındaki eserlerin restorasyonları devam ediyor. Bosna, Makedonya, Kosova ve Kıbrıs'taki

Türkiye 4 ülkede 30 eseri restore ediyor

Vakıflar genel Müdürü Ertem, yaptığı açıklamada 4 ülkede 30 eserin restore edildiğini söyledi. 

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Yıldan yıla artan yoğunlukta yurt dışındaki eserlerin restorasyonları devam ediyor. Bosna, Makedonya, Kosova ve Kıbrıs'taki 30 eserin restorasyonu sürüyor." dedi.
 
Ertem, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, vakıfları amaçlarına uygun yaşatmak ve vakıf medeniyetini çağdaş bir anlayışla geleceğe taşıma misyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
 
Vakıflar Genel Müdürlüğünün, çağdaş yöntemleri ve evrenselleşen değerleriyle insanlığı vakıf ruhu ve medeniyetinde birleştiren öncü bir kurum olma vizyonuyla yoluna devam ettiğini belirten Ertem, yoğunluklu olarak ellerindeki mevcut tarihi yapıların restorasyonunu sürdürdüklerini vurguladı.
 
Ertem, Türkiye genelinde her yıl ortalama 250 şantiyeleri olduğunu anlatarak "Bu yıla mahsus daha önemli işimiz var. O da Diyarbakır Sur'a ve o bölgeye çok büyük ağırlık vereceğiz. Bir an önce ayağa kaldırmak için ihtimam göstereceğiz." diye konuştu.
 
Yıldan yıla artan yoğunlukta yurt dışındaki eserlerin restorasyonlarının devam ettiğine dikkati çeken Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Geçmişte Osmanlı toprakları olan yerlerde çalışma yapıyoruz. Bosna, Makedonya, Kosova ve Kıbrıs'taki 30 eserin restorasyonu sürüyor. Ne yazık ki 4 ülkede ancak çalışma yürütebiliyoruz. Bulgaristan ve Yunanistan'da eserlerin restorasyonu noktasında ne yazık ki ilerleme sağlayamıyoruz. Restorasyon yapabilmek için ilgili ülkelerin de buna sıcak bakması gerekiyor, aksi takdirde iş yapamıyoruz. Bir ilerleme olursa ki Bulgaristan'da bir ihtimal var, inşallah oralarda da restorasyon çalışmalarına başlayacağız."
 
Genel Müdür Ertem, fakir fukaraya yönelik yardımları düzenli olarak sürdürdüklerini ifade ederek "İhtiyaç sahiplerine gıda ve sağlık yardımı ulaştırıyoruz. Burslarımız da yine aynı şekilde devam ediyor." dedi.
 
Kurumun artan ivmeyle mutat işlerini sürdürdüğünü söyleyen Ertem, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Üniversitelerimiz gittikçe daha fazla yer edinmeye başladı toplum nezdinde. Öğrenciler tercih etme noktasında daha fazla itibar göstermeye başladılar. Onun da güzel, olumlu sonuçlarını alıyoruz. Onların da kampüs inşaatlarına bu sene başlama gibi bir ihtimalimiz var, en azından bir üniversitemizle alakalı olarak. Onu da yaparsak güzel bir iş gerçekleştireceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam