Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gümrükçüoğlu'nun mesajı şöyle;"19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun’da

Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gümrükçüoğlu'nun mesajı şöyle;

"19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun günüdür. Samsun’da düşmana karşı açılan bayrak, yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da, bağımsızlığın ilk adımının atıldığı tarihi günün 96'cı yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan bu günün ayrıca Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması çok anlamlıdır. Türk milletinin geleceğinin teminatı olan gençliğe verilen en büyük hediye bu günün gençlik bayramı olarak kutlanmasıdır. Türk gençliği, aydınlık yarınların teminatıdır. Bu nedenle en önemli görevimiz gençlerimize destek olmak, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz.

Türk gençliğinin 19 Mayıs 1919'da yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesini gelecek kuşaklara her zaman aynı coşku ve heyecanla taşıyacağına inancım tamdır. Milletini, tarihini, bayrağını, milli ve manevi değerlerini bilen ve bu değerlere sonuna kadar bağlı olan bir gençliğin varlığı en büyük güç kaynağımızdır. Bugün bütün Türk milleti bir kez daha bu gücün bilincine varacaktır.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam