Turizm Şehrimiz için önemli

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.Yeni turizm sezonunun açılacağı bu günlerde İl Kültür Turizm Müdürüyle bir araya gelen Başkan Genç Trabzon'da turizmin geleceği hakk

Turizm Şehrimiz için önemli

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.

Yeni turizm sezonunun açılacağı bu günlerde İl Kültür Turizm Müdürüyle bir araya gelen Başkan Genç Trabzon'da turizmin geleceği hakkında istişarelerde bulundu. Turizmin Trabzon ekonomisi son yıllarda parlayan sektör haline geldiğinin altını çizen Başkan Genç, şehrimize gelen turistlerin kaybedilmemesi için turizmle ilgili bütün bileşenlerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Geçen yıl Trabzon'a yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 3 milyonun üzerinde turist geldi. Özellikle Ortahisarımız'da da çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırladık. İnşallah bu sene bu rakamın çok çok üstüne çıkıp şehrimiz ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağız" dedi.

TARİHİ MEKANLAR RESTORE EDİLDİ

Turizmi Ortahisar'da geliştirmek için pek çok tarihi ve kültürel mekanın restorasyon ve onarımının yapıldığına dikkati çeken Başkan Genç, "Tarihi Alacahan ve Bedesten restore edilip turistlerin ve ziyaretçilerin hizmetine sunuldu. Buralar şehrimizin el sanatlarının ve el ürünlerinin sergilendiği turistik çarşılar haline getirildi. Ayrıca turist yoğunluğunu artırmak için Ortahisar Belediyesi olarak şehrimizin tanıtımı adına çeşitli fuarlara ve festivallere katılmaya özen gösteriyoruz. Bunun meyvelerini her yıl katlanarak artan turist sayımızla almaya başladık" ifadelerine yer verdi.

TURİSTİMİZİ KAYBETMEMELİYİZ

Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektöründe canlılığı ve hareketliliği korumak için her kesime büyük iş düştüğünü kaydeden Başkan Genç, "Sanayi imkanlarının kısıtlı olduğu şehrimizde sanayiye alternatif olarak turizmden eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerimizi verimli bir şekilde kullanarak yararlanmalıyız. Özellikle Arap ülkelerinden gelen turistlerin memnuniyetini sağlamak ve onları kaybetmemek adına hizmet standartlarımızı yükselterek şikayetleri asgari düzeye indirmeliyiz. Zira turizm sektörü çok kırılgan bir sektör, müşteri memnuniyetini sağlayamadığınız zaman pek çok alternatife sahip olan turistler başka turizm merkezlerine kayıyor. Bu nedenle kıyasıya bir rekabetin yaşandığı turizmde komşu ülkelerle ve şehirlerle yarışabilmek için sürdürülebilir ve kalıcı bir turizm politikası izleyerek her geçen yıl turizm sektörümüzü geliştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Ziyarette Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, her konuda kendilerine yardımcı olduğunu belirttiği Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler