Tunceli Üniversitesinde Madımak anması

Tunceli Eğitim Sen Üniversite Temsilciliği, 1993 yılında Sivas'ta Madımak otelinde katledilen 33 aydın ve sanatçı için anma gerçekleştirdi. Sivas’ta Madımak Olayları’nın 21’inci yıl dönümü nedeniyle Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde bir ar

Tunceli Üniversitesinde Madımak anması
Tunceli Eğitim Sen Üniversite Temsilciliği, 1993 yılında Sivas'ta Madımak otelinde katledilen 33 aydın ve sanatçı için anma gerçekleştirdi.
 
Sivas’ta Madımak Olayları’nın 21’inci yıl dönümü nedeniyle Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde bir araya gelen Tunceli Eğitim Sen üyeleri hayatını kaybeden 33 aydın sanatçının fotoğraflarının olduğu pankartı açarak önce anma, ardından basın açıklaması düzenledi.
 
Sivas Madımak otelinde 33 aydın ve sanatçının yanarak can vermesine neden olan katliamın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen halen olayın aydınlatılmadığını ifade eden Tunceli Eğitim Sen Eş Başkanı Munise Kazcı, “O gün doğan bir bebek yürümeye başladı, koştu oynadı, düştü kalktı, kimi zaman yaralandı, ağladı, güldü, konuştu, okula gitti, şimdi 21 yaşına girdi. Ancak 21 yıl önce Sivas"ta katledilen insanlık tekrar ayağa kalkamadı, utancıyla yüzleşmedi.” dedi.
 
 
 
Devlet dersinde öğretilenler dışında hiçbir fikrin, umudun, inancın yaşamasına izin vermeyenlerin Sivas"ta yanarak ölen canların yanına yenilerini eklemeyi görev bildiklerini söyleyen Kazcı, “Alevileri Sivas"ta, Maraş"ta, Çorum"da katledenler, daha sonra Gazi Mahallesi"nde, Roboski"de, Gezi"de ve Lice"de yeni katliamlar yapmaya devam etmişlerdir. Hiçbir katliamın failleri bulunmadı, yargılanmadı, hesap sorulmadı. Yuvarlak laflar edildi, seçim meydanlarında oy istemek için acılar hatırlatıldı ama gerçekte hiçbir adım atılmadı.” ifadesini kullandı.
 
Kazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dilimize, inancımıza, etnik kökenimize, kültürümüze, hayatımıza kast edenleri tanıyoruz. Onlar; ‘Allahuekber" diyerek 33 canı yakanlar, defalarca yardım istenmesine rağmen Madımak Oteli"nde yaşananları görmezden gelenler, yıllardır olayın faillerini bulup yargılamayanlar, Madımak"ın utanç müzesi yapılmasını isteyenleri dinlemeyenlerdir. Onlar tek din, tek dil, tek bayrak diyerek tüm renklerimizi solduranlardır. İktidarlarını korumak için onlarca cinayetin altına imzasını atanlardır. Sivas'ta insanlığı yakanları ve bu insanlık suçunu zaman aşımıyla gerekçelendirip aklayanları bir kez daha lanetliyor, katledilenleri sevgiyle, saygıyla anıyoruz.” dedi.
 
Sivas Madımak’ta hayatını kaybedenler, akşam saatlerinde düzenlenecek etkinliklerle anılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam