Tüccarı öldüren Suriyeli çift aranıyor

Kendilerine iş ve ev veren tüccarı öldüren Suriyeli çift her yerde aranıyor. Antalya'da kendilerine iş verip eve yerleştiren kereste tüccarı 54 yaşındaki işadamı Enver Dündar'ı 2014 yılı aralık ayında öldürüp parmağındaki alyansına kadar alıp kaçtığı iddi

Tüccarı öldüren Suriyeli çift aranıyor

Kendilerine iş ve ev veren tüccarı öldüren Suriyeli çift her yerde aranıyor.

Antalya'da kendilerine iş verip eve yerleştiren kereste tüccarı 54 yaşındaki işadamı Enver Dündar'ı 2014 yılı aralık ayında öldürüp parmağındaki alyansına kadar alıp kaçtığı iddia edilen Suriyeli çiftin yargılanmasına devam edildi.
 
Kapalı gerçekleştirilen duruşma kırmızı bültenle aranan cinayet zanlısı çiftin yakalama kararının infazının beklenmesi için ertelendi. 
 
Orman ürünleri ticareti yapan 54 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Enver Dündar, iki yıl önce Bursa'da tanıştığı enişte- kayınbirader Suriyeli 2 kişiye iş verdi. Dündar daha sonra da iş verdiği Suriyeliler için oturduğu evin karşı dairesini kiralayıp yerleştirdi. Bir süre sonra bu 2 kişi eşlerini de yanlarına alıp Antalya'da yaşamaya başladı. Enver Dündar'ın kızı Selin yüksek lisans eğitimi için Bilecik'e gidince peşinden annesi Sevim Dündar da gitti. Antalya'da tek başına kalan Enver Dündar, 2014 yılı aralık ayında evinde ölü bulundu. Boğazı kesilip defalarca bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşılan Dündar'ın parmağından hiç çıkarmadığı alyansı da dahil olmak üzere evdeki değerli eşyalarının da çalındığı anlaşıldı.
 
Olaydan sonra Enver Dündar'ın iş verdiği Suriyeli çiftten Enes Neddef ile eşi Anna Neddef gözaltına alındı. Dündar'ın iş verdiği diğer Suriyeli çift Muhammed Aşur ile eşi Takrid Abdul El-bari ise bulunamadı. Kayıp çiftin, diğer çifte cinayeti işlediklerine dair mesaj attığı tespit edilince Enes Neddef ile eşi serbest bırakıldı. Olaydan sonra kaybolan Muhammed Aşur ile eşi Takrit Abdül El-bari hakkında ise Enver'i canavarca hisle öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
 
Olaydan sonra kayıplara karışan Suriyeli çitf hakında yakalama kararı çıkartıldı. Sonuç alınamayınca kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartan mahkeme, sanıklar hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
 
KIZI ANLATMIŞTI
 
Öldürülen işadamının 26 yaşındaki kızı Selin Dündar, davanın ilk duruşmasına katıldığında şunları anlatmıştı:
 
"Babamı, boğazını keserek ve bıçak darbeleriyle öldüren Muhammet Aşur ile eşi cesedi benim odamdaki bazanın altına saklayıp kapıyı da kilitledikten sonra çıkıp gitmişler. Babamın üzerinde ve evde değerli ne varsa alıyorlar. Babamın cebinden hiç para çıkmamasının imkanı yok. Bu şahısların Suriye'ye kaçtığı düşünülüyor. Çünkü edindiğimiz bilgiye göre babamın telefonundan Suriye'de sinyal alınmıştı. Sonra bu sinyal kesildi. Bu insanlar bizim ülkemize girerken kayıtları tutulsaydı, bugün bu kadar kolay çıkıp gidemezlerdi. İnsanlara merhamet edip karşılığında bunu görmek aklımızın ucundan bile geçmezdi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler