Trabzon'un okur yazarlıkta geride

Doğu karadeniz Bölgesi'nde en yüksek okuma oranı Samsun'da, en düşük okuma oranı ise Ordu'da olduğu Trabzon'un ise 5. sırada olduğu belirtildi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerin okur yazarlık oranlarını a

Trabzon'un okur yazarlıkta geride

Doğu karadeniz Bölgesi'nde en yüksek okuma oranı Samsun'da, en düşük okuma oranı ise Ordu'da olduğu Trabzon'un ise 5. sırada olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerin okur yazarlık oranlarını açıkladı. Buna göre, Samsun yüzde 96.9 oranıyla okuma-yazma oranı en yüksek il oldu. Samsun'u sırasıyla yüzde 96.1 oranıyla Artvin ve Rize, yüzde 95.2 oranıyla Gümüşhane, yüzde 95 oranıyla Trabzon, yüzde 94.5 oranıyla Giresun ve yüzde 94.3 oranıyla Bayburt takip etti. Ordu ili yüsde 93 oranıyla okuma-yazma oranı en düşük il oldu.

OKULLAŞMA ORANI ARTACAK

Bu arada DOKAP Eylem Planı'na göre, 2014-2018 yılları arasında 4 yıllık süreç içerisinde Bin 155 derslik ana okulu ve 918 derslik ilköğıretim okulu inşa edileceği kaydedildi. Buna göre Artvin'de 33 derslik ana okulu, 32 derslik ilköğretim, Bayburt'ta 22 derslik ana okulu, 40 derslik ilköğretim okulu, Giresun'da 91 derslik ana okulu, 56 derslik ilköğretim, Gümüşhane'de 31 derslik ana okulu, 12 derslik ilköğretim okulu, Ordu'da 335 derslik ana okulu, 206 derslik ilköğretim, Rize'de 94 derslik ana okulu, 116 derslik ilköğretim, Samsun'da 525 derslik ana okulu, 264 derslik ilköğretim ve Trabzon'da 224 derslik ana okulu ve 192 derslik ilköğretim okulu inşa edileceği belirtildi.

Ayrıca yapımı daha önce planlanan 7 bin 60 kapasiteli pansiyon inşaatlarının da tamamlanacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler