Trabzon'un çok çalışması lazım!

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, sağlık turizminin Trabzon’a katma değer yaratması için ortak çalışmalar yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu anlamda kamu yatırımlarının yanı sıra tamamlayıcı faaliyetler ile Trabzon’un sağlık turizminden ekonomik

Trabzon'un çok çalışması lazım!

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, sağlık turizminin Trabzon’a katma değer yaratması için ortak çalışmalar yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu anlamda kamu yatırımlarının yanı sıra tamamlayıcı faaliyetler ile Trabzon’un sağlık turizminden ekonomik bir gelir sağlaması gerektiğini kaydetti.

Kısa adı TRİSAT olan Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek yeni kurulan dernek hakkında bilgilendirmede bulundular.

Derneğin geçici yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte olduğunu ifade eden KTÜ Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu’nun kurucu Başkan olduğu Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Üyelerini de tanıttı.  Kamu Hastaneleri Birliği Uzmanı Dr. Cevahir Arduç, Kamu Hastaneleri Birliği  Sevgi Ayçiçek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan  TSİAD Üyesi Recep Ergenç, TÜRSAB Başkanı  Suat Gürkök ve Sağlık Müdürlüğü  Kemal Küçükyılmaz Medikal Park Hastanesi  Dr. Hasan Azmi Fettahoğlu, İmperial Hastanesi  Fatma Ülker, Karadeniz Hastanesi Tülay Hazaroğlu, Clınart  Internatıonal Hospıtal  Murat Hakan Üst, Uğur Grup Yurdanur Hazaroğlu’ndan oluştu.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu hükümetin programında yer alan sağlık turizmi konusunda Trabzon’un çok iyi bir çalışma yapması gerektiğine işaret eti. Sağlık turizmi konusunda ki fırsatlar analizi konusunda yapılan çalışmanın yanı sıra ayrıca şehirdeki taraflar ile çalıştaylar düzenlenmiş olduğunu vurguladı.

Sağlık turizmi konusuna bütün bakılması gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, birlikten güç doğacağını kaydetti. Hacısalihoğlu, “Detay çalışmalara ihtiyaç var. Bu konuda derneğimizin faaliyetleri tamamlayıcı olacaktır. Dernek olarak öncelikli olarak bir strateji belirlenmesini öneririm. Bunlar eylem planını nasıl çevrilebilir. Kamunun da yapması gereken çalışmaların yanında alınacak desteler ile bu sektör bölgeye katma değer yaratır hale getirilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam