Trabzon'umuzu 2023'e hazırlama yolunda çalışacağız

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Muhammet Balta, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül’ü ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Balta "Trabzon'umuzu 2023’e hazırlama yolunda gece gündüz demeden bütün imkan

Trabzon'umuzu 2023'e hazırlama yolunda çalışacağız

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Muhammet Balta, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül’ü ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Balta "Trabzon'umuzu 2023’e hazırlama yolunda gece gündüz demeden bütün imkanları seferber ederek çalışacağız" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Muhammet Balta, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül’ü ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Balta “Trabzon’da çok güçlü olan sivil toplum kuruluşları ile basınımızla Trabzon’un kanaat önderleri ve yerel yönetimi ile Trabzon’un sıkıntılarını ve öncelliklerini gerçekleştirme noktasında hep beraber çalışmalar yaptık. Ülke olara 2023 hedeflerimiz var. 2023 vizyonuna uygun Trabzon’da neler yapmamız lazım, Trabzon’un hangi projelerini öne çıkartıp hangi öncelikleri belirlememiz lazım. Trabzonumuz için öncelikli olarak turizmi konuşmamız lazım. Bu anlamda yapılan yatırımlar var. 2005-2006 yılları arasında Trabzon İl Genel Meclisi kayıtlarında vardır. En önemli gündem konumuz Trabzon’da Turizmin canlandırılması konusu vardır.

Bunu yaparken de öncelikle Turizm alt yapısını güçlendirmek lazım. Bu anlamda Trabzon’da kamuya ait bazı arazilerin Turizm alt yapısının oluşması için kullanıma açılmasını öngörmüştür. Şimdi çok mutluyum. Bu çalışmalar şimdi meyvesini verdi ve bu anlamda bir çok otel yapımı gerçekleştiriliyor. Bir başka şey de doğal güzelliklerimiz. Trabzon’umuza gelen turistleri buralara çekmek ve oralarda zaman geçirmelerini sağlayacak alt yapıyı oluşturmak lazım. Yol alt yapısını bir an evvel iyileştirmemiz lazım. Bir başka konuda Trabzon’da ortak akılı geliştirip Havalimanı'ndan karşılanmak üzere Turizm ofislerini oluşturmalıyız. Bunu merkez ve ilçelerimize yaymalıyız. Ulaşım anlamında bölgemizin merkeziyiz. Havalimanımız var, onunla alakalı da bir dizi çalışmalarımız var. Mevcut standartlarını artıracağız. İkinci pist konusu var. Bu sorunu da çözerek havalimanımızı tam anlamıyla bir uluslararası havalimanı haline dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

Sanayi bölgelerine değinen Balta, “Yatırım adası ve sanayi bölgeleri konusu var. Bunları siz değerli STK temsilcileri ile birlikte çözeceğiz. Trabzon’da Organize Sanayi Bölgelerimiz var. Akçaabat OSB’mizin alt yapısına 30 milyon TL harcadık. Ağustos ayında bitmiş olacak. Vakfıkebir OSB’mizin kamulaştırmasına 15 milyon TL harcadık. Şimdi alt yapı projesi ihale ediliyor. Bunlar Trabzon için sevindirici şeylerdir. Yatırım adası da önceliklerimiz arasındadır. Ticaret odamızla birlikte bunu da en kısa sürede hayata geçireceğiz. 2’inci Devlet üniversitesini de Trabzon’umuza kazandıracağız. İş adamı kimliğimizle, mühendis kimliğimizle yerel yöneticiliğimizle (il genel meclisi başkanlığı) bunun yanında siyasi geçmişimizle (İl Başkanlığı) ve son olarak ta bakan yardımcılığı görevimiz ile bürokrat kimliğimizle bu sorunların giderilmesi ve projelerimizin hayata geçirilmesi konusunda bizlere büyük katkısı olacaktır. Tüm gelişmeler ışığında siz değerli STK’ temsilcilerimizle el ele vererek Trabzon’umuzu 2023 vizyonuna hazır hale getireceğiz” diye konuştu.

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül de konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sayın Bakan Yardımcımızın Trabzon’un sorunlarını çok yakından bildiğini biliyoruz. Siyasi ve bürokrasideki tecrübeleri ile bu sorunların giderilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi noktasında başarılı olacağına inanıyoruz. Milletvekilliği yolunda kendine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler