Trabzon'u sürgün saydı gözaltına alındı!

Eskişehir'de Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptığı için gözaltına alınan ve ardından hakkında soruşturma açılan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, Trabzon'a tayini çıkınca stant açıp imza kampanyası başlattı. Hatice öğretmen 3 günde 3 kez stant a

Trabzon'u sürgün saydı gözaltına alındı!
Eskişehir'de Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptığı için gözaltına alınan ve ardından hakkında soruşturma açılan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, Trabzon'a tayini çıkınca stant açıp imza kampanyası başlattı. Hatice öğretmen 3 günde 3 kez stant açtığı için polis tarafından gözaltına alındı.
 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri geçen 1 Nisan'da DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen, aralarında Beylikova Atatürk Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Hatice Yüksel'in de bulunduğu 6 kişi aynı gün Emniyet Müdürlüğü önünde 'Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Ardından gruptan 6 kişi Emniyet Müdürlüğü'nün önünde oturma eylemi yapınca gözaltına alındı ve ertesi gün sevk edildikleri adliyede savcılıkça serbest bırakıldı.
hatice-ogretmen-3-gunde-3-kez-gozaltina-alindi_3499_dhaphoto1.jpg
 
Bu kişiler arasında bulunan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, 8 Nisan'da görevinden uzaklaştırıldı. Yüksel, tekrar göreve dönmesi için 24 Nisan'da Porsuk Bulvarı'nda 'Basın açıklamasına katılmak suç değildir, işimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazılı pankart açıp imza kampanyası başlattı. Topladığı imzalardan bir sonuç alamayınca 27 Mayıs'ta Porsuk Bulvarı'nda çadır kurup imza kampanyasını tekrar başlatan Hatice Yüksel, 16 Haziran'dan itibaren ise süresiz açlık grevine başladı. Yüksel 26 Haziran'da görevine dönme kararı verilince açlık grevini sona erdirdi.
 
Hatice Yüksel, tayinin Trabzon'a çıkması üzerine 3 gün önce Eskişehir'in İsmet İnönü Caddesi'nde 'Baskılar, sürgünler, gözaltılar bizi yıldıramaz. Hakkımdaki sürgün kararı derhal durdurulsun' yazılı pankart asıp kurduğu stantta imza kampanyası başlattı. Polisler, terör saldırılarında şehitler için grupların yürüyüş yaptıklarını belirterek, Hatice Yüksel'den standını kaldırmasını istedi. Hatice Yüksel standı kaldırmayınca gözaltına alındı. Bir süre sonra serbest bırakılan Yüksel dün de Porsuk Bulvarı'nda aynı şekilde stant açtı ve 2 arkadaşıyla birlikte polis tarafından gözaltına alınıp yine serbest bırakıldı.
 
Öğretmen Hatice Yüksel bugün Porsuk Bulvarı'nda yine 'Baskılar, sürgünler, gözaltılar bizi yıldıramaz. Hakkımdaki sürgün kararı derhal durdurulsun' yazılı pankart açıp kurduğu stantta imza kampanyasını sürdürmek istedi. Polisler Yüksel'e "Hassas günlerden geçiyoruz. Yaptığınız eylem yanlış anlaşılabilir. Provokatif  olaylara sebep olabilir. Lütfen buradan ayrılın. Daha önce de bu konuda sizi uyarmıştık. Biz sizin can güvenliğinizi korumaya çalışıyoruz" diye uyarıda bulundu. İmza kampanyası için kurduğu standı ve pankartı kaldırmayan Hatice Yüksel ile yanında bulunan arkadaşı Zeynal Danacı, polisler tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
 
hatice-ogretmen-3-gunde-3-kez-gozaltina-alindi_3499_dhaphoto2.jpg
 
hatice-ogretmen-3-gunde-3-kez-gozaltina-alindi_3499_dhaphoto4.jpg
 
hatice-ogretmen-3-gunde-3-kez-gozaltina-alindi_3499_dhaphoto5.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler