Trabzon’u böyle karalayamazsınız!

Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu düzenlediği basın toplantısında şunları dile getirdi: TRABZONLULAR RENCİDE EDİLMEKTE 'Müge Anlı İle Talı Sert' isimli programda, Trabzon'da yaşanan bir olayla ilgili olarak yayın y

Trabzon’u böyle karalayamazsınız!

Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu düzenlediği basın toplantısında şunları dile getirdi:

TRABZONLULAR RENCİDE EDİLMEKTE

'Müge Anlı İle Talı Sert' isimli programda, Trabzon'da yaşanan bir olayla ilgili olarak yayın yapılmaktadır. Bu yayın hem tüm Trabzonluları rencide etmekte, hem de toplumun vicdanını rahatsız ederek halk üzerinde infial uyandırmaktadır. Çünkü programda gündeme getirilen olay sosyolojik bir yara olan ensest ilişki ve buna dayalı bir cinayeti anlatmaktadır. Öncelikle ortada hem anlamı ile çözümlenmiş, suçluluğu ispatlanmış ya da deliller ile aydınlatılmış bir vaka olmadığı için böyle bir olayın sürekli irdelenip delilleri üzerinde yorum yapılması ve bunun milyonlar önünde tartışılması ne hukuken ne de estetik olarak doğru değildir. Bir başka deyişle hem kolluk ve adli güçlerin yerine geçerek yetki gaspı söz konusudur. Diğer taraftan da böylesine çirkin ve toplumsal ahlakı derinden zedeleyen bir olay, sürekli göz önünde tutularak ahlaki açıdan yanlış  bir örnekleme sonucunu doğurmaktadır.

1-(1)-013.jpg

AHLAK DEĞERLERİMİZ YOK SAYILMAKTA

Ayrıca böyle bir eylem ne Türk örf,adet ve ahlaki değerlerine, ne de bu noktada çok hassas olan Trabzon halkının inanç ve anlayışına uyar. Bu olgu çok açık belliyken, televizyon ekranında bu olayın aylarca tartışılması ve ortada herhangi somut veri yokken sürekli gündemde tutulması, tekrar tekrar vurgu yapılması ve bunun sadece reyting kaygısı yeniden- yeniden yaşatılması kabul edilemez. Daha da önemlisi dünyada herhangi bir yerde, herhangi bir şekilde yaşanması mümkün böylesi çirkin bir olayın da Trabzon'un adı anılarak lanse edilmesi tüm Trabzon halkını ve hatta Trabzon sevdalılarını rahatsız etmektedir. Bu nokta da kurumumuzun gerekli hassasiyeti göstererek insan vicdanını kanatmaktan öte bir yararı olmayan bu yayını derhal durdurulması için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

1-709.jpg

2009 YILINDAN BU YANA ÇÖZÜLEMEDİ

Nazmiye Çam, 2 Kasım 2009'da, yanına 5 yaşındaki zihinsel engelli oğlunu alarak, Akçaabat İlçesi’ndeki Merkez İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan diğer oğlunu okuldan almak için evden ayrılmıştı. Aynı günün akşamı Çam'ın zihinsel engelli oğlu, ilçeye bağlı Darıca Beldesi’nde tek başına dolaşırken bulunmuş, annesi ise kaybolmuştu..

Bu olaydan bir süre sonra anne Çam'ın cesedi, Vakfıkebir İlçesi sahilinde bulunmuştu. Nazmiye Çam'ın başında darp izlerine rastlanması üzerine olayla ilgileri olduğu düşünülen eşi Hasan Şükrü Çam, kayınpederi Ali Yaşar Çam ile kayınbiraderi Ahmet Çam hakkında dava açılmıştı. Her üç kişi hakkında verilen müebbet hapis cezasını Yargıtay onarsa baba ve iki kardeş ömür boyu hapis yatacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler