Trabzonlu gençlerin ilginç geleneği

Trabzon'da farklı şehirlerden, farklı ülkelerden bir araya gelerek bu geleneği her sene yerine getiriyorlar.

Trabzonlu gençlerin ilginç geleneği

Trabzon'da bir grup genç, çocukluklarını geçirdikleri şehre olan bağlılıklarını korumak için her yılın bir günü doğup büyüdükleri mahallelerine geliyorlar.

Kimisi doktor, kimisi öğretmen, kimisi mühendis, kimisi gazeteci ama hepsi o gün bulundukları şehirden ve işlerinden ayrılarak yine seneler önceki o çocuk olup mahallelerinde buluşuyor, top oynuyor eski günleri yâd ediyorlar.

5'TE DEVRE 10'DA BİTER

Düzenledikleri bu organizasyonla ilgili sorularımızı yanıtlayan gazeteci Burak Çimşit, “Biliyorsunuz şehrimiz inanılmaz bir göç vermekte. Bugün binlerce genç Trabzon'dan koparak farklı şehirlerde yaşamak zorunda kalıyor. Bizler de çocukluğumuzu beraber geçirdiğimiz ve hiç kopmadığımız arkadaşlarımızla böyle bir organizasyon yapmaya senelerce önce başladık. Burada amacımız, doğup büyüdüğümüz topraklardan kopmamak ve mahalle kültürünü yaşatmak. Biz bu organizasyonu ilk yaptığımızda herkes şaşkın gözlerle bakıp "Koca adamlar kalkmış top oynuyorlar" diyordu. Aslında bizim amacımız burada çocukluğumuzu ve mahalle kültürünü canlandırmaktı. Şimdi o mahallenin sakinleri bizi her gördüklerinde "Bu sene ne zaman toplanıyorsunuz" diyorlar. Hepimiz evlendik, çocuklarımız var ve bizim çocuklarımız bugün "5'te devre 10'da biter" in ne olduğunu anlayamıyor bile. Çünkü çocuklarımız betonlar içinde hapsolmuş durumdalar ne yazık ki.

TEK KİŞİ KALANA KADAR DEVAM

Biz bu geleneği çocuklarımıza aktaracağız, bütün amacımız şehirlerini, geleneklerini, mahalle kültürünü tanımaları, öğrenmeleri. Bizim bazı kurallarımız var. Ne olursa olsun mahallede toplanılır ve geleneksel oyunlar oynanır. En önemlisi ise sonrasında gün boyu bir senedir neler yaptığımızı konuşur, birbirimizin halinden haberdar oluruz. İnanın ayrıldığımız gün bile bir sene sonraki programı düşünüyor, iple çekiyoruz. Bugün bu organizasyonda 10'uncu senemiz. Şu an yaşadığı şehirlerde birçok arkadaşımız sosyal medyada paylaştığımız resimlere bakıp çocukluklarına gidiyorlar. Umuyorum bu haberle birlikte belki de birçok kişi benzer organizasyonlar yaparak doğup büyüdükleri şehirlere bir gün dahi olsa gelirler ve eski günlerine, çok özledikleri çocukluklarına dönerler...” dedi.

Trabzonlu gençlerin ilginç geleneği

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam