Trabzonlu Fırat'ın öldürüldüğü kafe yıkıldı

İzmir’deki Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürüldüğü kafe yıkılırken, öğrenciler tarafından eylem alanı olarak kullanılan alan sac bariyerle çevrildi.Geçen 20 Şubat Cuma günü, Ege Üniversitesi Kampüsü Edebiyat Fak

Trabzonlu Fırat'ın öldürüldüğü kafe yıkıldı

İzmir’deki Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürüldüğü kafe yıkılırken, öğrenciler tarafından eylem alanı olarak kullanılan alan sac bariyerle çevrildi.

Geçen 20 Şubat Cuma günü, Ege Üniversitesi Kampüsü Edebiyat Fakültesi önündeki Ege Kafe’de, Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Başkanı ve Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu (22) öldürülmüş ve olayın ardından kampüs içerisinde sıkı güvenlik önlemi alınmıştı. Ege Üniversitesi Senatosu kararıyla kampüs içerisinde basın açıklaması ve yürüyüş yapmak yasaklandı. Yasağa rağmen, Edebiyat Fakültesi önünde değişik görüşlere sahip öğrenciler çeşitli eylemler yapmış 19 kişi de gözaltına alınmıştı.

Geçen perşembe ve cuma günleri, Edebiyat Fakültesi önündeki Ege Kafe yanındaki alanda toplanan bir grup kız öğrenci, kadın cinayetlerini protesto etmek istemişti. Ağaçlara balon ve afiş asarak halay çeken, voleybol oynayan kız öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etmiş, balonları patlatmıştı. Polisin dağılmasını istediği grupla bir süre sözlü tartışma yaşanmıştı. Üniversite yönetimi, öğrencilerin yasağa rağmen basın açıklaması ve eylem yapmaya devam etmesi üzerine, eylem yapılan yeşillik alanı hafta sonu iki metre yükseklikte saclarla çevirterek öğrencilerin alana girişi kapatıldı.

SENATO İNŞAAT OLARAK KABUL ETMİŞ

Öte yandan alanın Ege Üniversitesi Senatosu tarafından inşaat alanı olarak kabul edildiği öğrenildi. Pazartesi günü ders başı yapıp okula gelen öğrenciler daha önce kullandıkları yeşil alanın saçlarla çevrili olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Saçlarla çevrili alanın üzerine de ’İnşaat alanına girmek tehlikeli ve yasaktır’ yazıldığı görüldü. Alanın saclarla çevrilmesini protesto eden bazı öğrenciler sacları tekmelemeye ve yumruklamaya başladı. Polisin müdahale ettiği grupta bir öğrenci gözaltına alındı.

Öte yandan öğrenci grubunun sac bariyerler etrafında bekleyişi bir süre sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler