Trabzon'dan Türkiye'ye aday oldu

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye Öğrenci Meclisi seçimlerinde Trabzon İl Öğrenci Meclisi Başkanı Sefa Aydın adaylığını açıkladı.Sefa Aydın, Trabzon İl Öğrenci Meclisinin Mart Ayı Toplantısının akabinde Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığına Adaylı

Trabzon'dan Türkiye'ye aday oldu

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye Öğrenci Meclisi seçimlerinde Trabzon İl Öğrenci Meclisi Başkanı Sefa Aydın adaylığını açıkladı.

Sefa Aydın, Trabzon İl Öğrenci Meclisinin Mart Ayı Toplantısının akabinde Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığına Adaylığını açıklamak üzere bir basın toplantısı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bildiğiniz üzere Türkiye Öğrenci Meclisi seçimlerine yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Ülkemiz genelinde bulunan yaklaşık 18 milyon öğrencinin temsil edileceği bu seçimi bizler çok önemsiyoruz. Gerçek manada öğrenci kardeşlerimizin haklarının savunulduğu ve yatan değil koşan koşturan bir meclis için gerekli hazırlıklarımızı tamamladığımızı buradan sizler aracılığı ile kamuoyuna duyurmak istiyoruz." dedi.

Başkan Adayı Sefa Aydın açıklamalarını şu şekilde sürdürdü,

TOPLANTILAR NEDEN TBMM DIŞINDA YAPILIYOR

Öğrenci Meclislerimizin bağlı olduğu yönergeye göre seçimlerimizin Nisan ayında Milli Egemenlik Haftasında ve TBMM'de yapılması gerekmektedir. Ancak seçim tarihi ve toplantı yeriyle ilgili henüz bir açıklama kamuoyu ile paylaşılmış değil. Bu konuyla ilgili olarak 21 Ocak 2015 tarihinde İl Meclisimizin Ocak Ayı toplantısının akabinde ülke genelinde organize olarak yapmış olduğumuz basın açıklamasında TBMM'de toplanılması konusuna değinmiştik. Bu konuyu da buradan tekrar bir soruyla yinelemek istiyoruz. Öğrenci Meclisi TBMM'de toplanacak mıdır? Toplanacaksa tarihi ne zaman kamuoyu ile paylaşılacaktır? Son iki senedir TBMM dışında toplantılar yapılmaktadır. Yönergede TBMM'de toplanılması gerektiği açık bir şekilde yazıldığı halde neye dayanarak meclis dışında toplantıyı yapmaktadırlar?

HİÇBİR ŞAHIS VE İDEOLOJİDEN İCAZET ALMADIK

Bizler meclisimizin düşürüldüğü bu acziyetten kurtarılması için yola çıkmış bulunuyoruz. Yola çıkışımızda hiçbir şahıs ve ideolojinden icazet almadık. Tamamen hür irademizle ve sadece öğrenci kardeşlerimizi temsil etme niyetiyle girdiğimiz bu yolda "Bağımsızlar Hareketi" adını verdiğimiz bir yapılanmayla Türkiye Öğrenci Meclisi yönetimini devralmaya hazırız.

10 TEMEL PRENSİP

"Bağımsızlar Hareketi" adı altında çalışmalara başladığımız yapılanmamızın temel ilkelerini ve faaliyet programımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikli olarak 10 temel prensibimizi sizlere kısaca açıklamakta fayda görüyorum.

1- Sevgi, Saygı, Hoşgörü ve Kardeşlik

Ben değil biz diye yola çıkarak hiç kimseyi yaşından, bölgesinden, kültüründen ve görüşünden ötürü ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi Hz. Mevlana'nın hoşgörüsüyle kucaklayacağız.

2- Ekip Çalışması

İyi bir çalışma yapabilmek için iyi bir ekip olmak gerekir. Biz de tüm bölgelerimizle etkili bir iletişim ve koordineli çalışma için iyi bir ekip kuracağız.

3- Her Bölgeye Eşit Hizmet

Öğrencilerin bize gelmesini beklemeyeceğiz. Biz öğrencilerin ayağına gideceğiz. Her bölgenin kendine has sorunları var. Bu tarz sorunları bölge sorumlularımızla koordineli bir şekilde çalışarak yetkililere ulaştıracağız. Sorunların takibini yaparak sorunların çözülmesini sağlayacağız.

4- Dil, Kültür, Ahlak ve Maneviyat

Dilimizin yanlış kullanılması, yabancı kelimelerin yaygınlığı, kültürel yozlaşma, ahlaki çöküntü, maneviyat eksikliği, zararlı alışkanlıklar ve farklı görüşler arasındaki çatışma ortamı başlıca sorunlardandır. Bu sorunların çözümü için mücadele edeceğiz.

5- Özgür İrade ve Gerçek Demokrasi

Öğrenci Meclisleri öğrencilerin kendi iradeleriyle seçtikleri temsilcilerden oluşması gereken bir meclistir. Öğrenci Meclislerine siyasi iradelerin etki etmeye çalışması ve bu iradelerin uzantılarının mecliste etkisinin azaltılması için hatta tamamen meclisin demokratik bir yapıya sahip olması için mücadele edeceğiz.

6- Üst Düzey Bilgilendirme ve Sağlıklı İletişim

Öğrencilerin temsil edildiği bir meclisin çalışmalarından öğrencilerin bilgi sahibi olması en doğal haklarıdır. Bunun için internet ortamında gereken alt yapıları oluşturup öğrenci arkadaşlarımızı çalışmalarımız hakkında bilgilendireceğiz. Ayrıca sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanarak sorunlar ve öneriler için anlık iletişim olanağı sunacağız.

7- Yenilikçi Bir Anlayış

Her türlü yeniliğe açık olacağız. Gelecek tüm faydalı projelere elimizden geldiğince katkı sağlayacağız. Çalışmak isteyen herkesi bu hizmet ortamına katacağız.

8- Çözüm Odaklı Çalışma

Çalışmalarımız, attığımız adımlar ve eleştirilerimizin hepsi çözüm odaklı olacak. Geçmişi konuşarak kaybedecek zamanımız yok. Geçmişten sadece tecrübe edinip geleceğe sağlam adımlarla ilerleyeceğiz.

9- Eğitim ve Sosyal Sorunlara Çözüm

Sosyal aktivite yetersizlikleri, sınav sistemi, ders baskısı, okullardaki materyal eksiklikleri, kitap okumaya karşı ilgisizlik, geleceğe yönelik yönlendirme eksikliği ve maddi olanakların yetersizliği gibi konuların çözümü için çalışacağız.

10- Bürokratik Engelleri Aşacak Girişimler

Gençler olarak birçok sorunun farkındayız. Ancak yetkili mercilere bunları ulaştırma nokrasında sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu sorunun aşılması için tüm yetkili mercilerde hukuka uygun bir şekilde hakkımızı arayacağız. İhtiyaç halinde taleplerimizi basın-yayın organları aracılığı ve halka açık demokratik gösterilerle yetkililere ulaştıracağız.
Sizlerle paylaşmış olduğumuz bu 10 temel meselemizdeki hedefleri gerçekleştirmek üzere 4 kişilik başkanlık divanı, sekreterya hizmetlerini yürütmek üzere bir Genel Sekreter, 7 bölge koordinatörü ve 9 komisyon kuracağız.

Kuracağımız komisyonlar; Eğitim Komisyonu, Sosyal İşler Komisyonu, Kültürel ve Sanat Komisyonu, Bilimsel Araştırmalar Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Tanıtım ve Medya Komisyonu ve Engelliler ve İnsan Hakları Komisyonudur.

Görevlendirme yapacağımız bölge koordinatörleri; Akdeniz Bölge Koordinatörü, Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü, Ege Bölge Koordinatörü, Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü, İç Anadolu Bölge Koordinatörü, Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Marmara Bölge Koordinatörüdür.

5 YILLIK TECRÜBEMİZLE ADAYLIĞIMIZI KOYUYORUZ

Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığına 5 yıllık tecrübemizle adaylığımızı koyuyoruz. Meclisimizin her kademesinde görev almış biri olarak meclisimizin dünden bugüne neler yaşadığını, kimlerin neler yaptığını yakından görme fırsatı bulduk. Tarihi ne zaman netleşir hepimiz merakla bekliyoruz ancak bu seçim diğer seçimlere göre çok daha önemli bir seçimdir. Bunu yaşayıp gördüğümüz tecrübelerimizle söylüyorum ki Meclisimiz ya var olacak ya da şahsi ihtiraslar uğruna kaybolup gidecektir.

MECLİSİMİZİ ŞAHLANIŞA GEÇİRMEK İÇİN BURADAYIZ

Biz hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Onun için buradayız ve meclisimizi hak ettiği yere taşımak için, yeniden meclisimizi şahlanışa geçirmek için buradayız. Özgür irademizle bu meclisi kardeşçe hak ettiği noktalara taşımak için tüm kardeşlerimizi hareketimize katılmaya davet ediyorum. İl Meclisi olarak yaptığımız ve değerli il başkanlarımızın teveccühlerini kazanan çalışmalarımızı ülke geneline daha iyileriyle yayma gayretindeyiz.

TRABZON'DA TÜM İL BAŞKANLARINI AĞIRLAYACAĞIZ

İlimizin önde gelen kurumlarından gerekli destek alamayıp ve hatta onur kırıcı hareketlerine rağmen yılmadığımız yoğun bir gayret göstererek hazırladığımız bir çalışmayı da sizlerle paylaşmak istiyorum. 26 Mart 2015 Perşembe günü açılışını yapacak olduğumuz "Türkiye Öğrenci Meclisi Trabzon Buluşması" programı için Trabzon'da tüm il başkanlarımızı ağırlamaya hazırlanıyoruz. Trabzon gençliğine destek vermeyen, önünü tıkayan, ve hatta onur ve umudunu kıracak tavır sergileyen kişi ve kurumlara rağmen yüzde doksan nispetinde programımızı tamamladık.

İLİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITACAĞIZ

Programı düzenleme aşamasında desteğini eksit etmeyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'a, Maçka Kaymakamı Uğur Tutkan'a ve elini taşın altına koyan ismini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum.
İnşallah 26 Mart 2015 Perşembe günü açılışını yapacağımız ve 4 gün sürecek programa yoğun bir katılım bekliyoruz. İllerimizi tek tek arayıp davet ettik. Göstermiş oldukları ilgi ve alaka bizleri memnun ediyor. Dört günlük programımızda değerli misafirlerimize ilimizi ve kültürümüzü tanıtacağız. Tabi en önemlisi yapacağımız toplantılarla birlikte meclisimizin ve temelde öğrenci kardeşlerimizin sorunlarını ele alacağız.

Başlatmış olduğumuz "Bağımsızlar Hareketi"nin ve yaptığımız tüm çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Meclisimizin bağımsız ve özgür bir şekilde şahlanışa geçtiği günlerde buluşmak temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler