Trabzon'dan tırlar yola çıktı!

Türk Kızılay’ından içersinde gıda ve giyecek malzemesi bulunan 176 tır Telafere’e ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardımla ilgili türk Kızılay’ı Trabzon Şubesi önünde bir program düzenlendi. Programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kızılay Trabzon Şube Başk

Trabzon'dan tırlar yola çıktı!
Türk Kızılay’ından içersinde gıda ve giyecek malzemesi bulunan 176 tır Telafere’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.
 
Yardımla ilgili türk Kızılay’ı Trabzon Şubesi önünde bir program düzenlendi. Programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş ile yardım yapan şirketlerin temsilcileri katıldı.
 
Gönderilen yardımlarla ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Öz, “Maalesef dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi güney komşumuz Suriye ve Irak’ta da insanlık dramı yaşanıyor. Bu konuda uluslar arası camia maalesef yetersiz ve sessiz kalıyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti olarak ilk günden beri oradaki mazlum insanlara gönlünü ve kapısını açtı. Onlara her türlü desteği vermektedir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da maddi ve manevi olarak destek sürecektir. Bu konuda gururumuz olan Türk Kızılay’ı insanlık dramının yaşandığı pek çok uluslar arası kuruluşun yetişemediği noktalara, insanlara yetişiyor. Dün Somali’de Afrika’da ne kadar insana yardım eli uzattıysa bu gün de Suriye ve Irak’ta yaşanan bu insanlık dramında etkin rol oynayarak insanlara yardım ediyor. Trabzonlular gönülleriyle doldurdukları bu tırlar mutlaka yerini bulacaktır. Oradaki insanlık dramını bir an önce sona ermesini ve insanların huzur ve barış içersinde yaşamalarını diliyorum” dedi.
 
Türk Kızılay’ı Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ise, “Telafer’de insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar ölüme mahkum ediliyor. 176 tır’lık bir yardım konvoyu oluşturduk. Trabzon olarak bir tır dolusu gıda ve giyecek yardımını oraya gönderiyoruz. Yardımlara katkı veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Vali Öz, Trabzon'dan yardımlara katkı veren şirket temsilcilerine plaket takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam