Trabzon'dan Bayırbucak'a yardım eli!

Trabzon’da, Suriye'de katliamlara ve saldırılara maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım malzemesi toplamak maksadıyla çalışma başlatıldı.    Ortahisar Belediyesi'nin Meydan Parkı'nda Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilmek üzere oluşturduğu yardım çad

Trabzon'dan Bayırbucak'a yardım eli!
Trabzon’da, Suriye'de katliamlara ve saldırılara maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım malzemesi toplamak maksadıyla çalışma başlatıldı. 
 
Ortahisar Belediyesi'nin Meydan Parkı'nda Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilmek üzere oluşturduğu yardım çadırına yardımlarını ulaştıran vatandaşlar; yiyecek, içecek, giysi, ilaç, battaniye ve yatak gibi malzemeleri kolilerle yetkililere teslim ediyor. Bayırbucak Türkmenleri'nin iç savaş nedeniyle çok zor şartlarda, kıt imkanlarla yaşam mücadelesini verdiğini, diğer taraftan da kendi topraklarını korumak için hem ESED, hem Rusya, hem de İŞİD ile savaştıklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bu nedenle onlara yardım eli uzatmanın hayati önem taşıdığını söyledi.
 
20151128aw589883_01.jpg
 
Başkan Genç onların bu mücadelesine bir nebze olsun katkı sunmak için yardım kampanyasını başlattıklarını kaydederek, "Maalesef dünyadaki küresel güçler Müslümanların uğradığı zulümleri ve baskıları görmezden geliyor. Biz ise mazlumunun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sorgulamadık. Kimden gelirse daima zulmün, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu yardım kampanyasının diğer belediyelerimize ve sivil toplum örgütlerine örnek olmasını diliyoruz" dedi.
 
Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım çağrısına vatandaşların çok büyük bir duyarlılıkla katılım gösterdiğine vurgu yapan Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü:
 
20151128aw589883_02.jpg
 
"Daha ilk günden ellerinde ne varsa, gönüllerinden ne kopuyorsa hem belediyemize hem de bu çadırımıza ulaştırdılar. İnşallah topladığımız bu yardım malzemeleri soydaşlarımız ve kardeşlerimiz olan Bayırbucak Türkmenleri'nin bu kutsal mücadelesine bir nebze olsa katkı yapar. Bugün katliamlara ve baskılara maruz kalan Türkmen kardeşlerimize yardım etmek vatandaşlık borcumuzdur. Bu sadece dinimizin emri değil aynı zamanda mazlum olan ve varlık mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize olan insanlığımızın bir gereğidir. Daha bu kampanyayı başlatalı dört gün oldu ama üç tıra yakın yardım malzemesi topladık. Bu da vatandaşlarımızın ne denli mazlumların yanında yer aldığının göstergesidir."
 
20151128aw589883_03.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler