Trabzon'daki kömürler kalitesiz mi?

Trabzon Valiliği, yerel bir gazetede "Kalitesiz kömürler şehri zehirliyor" başlığıyla çıkan habere ilişkin açıklama yaptı.Valilikten yapılan açıklamada, fakir ve muhtaç vatandaşlara kömür yardımının dağıtılmasına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alın

Trabzon'daki kömürler kalitesiz mi?

Trabzon Valiliği, yerel bir gazetede "Kalitesiz kömürler şehri zehirliyor" başlığıyla çıkan habere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, fakir ve muhtaç vatandaşlara kömür yardımının dağıtılmasına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan "İlçe sınırları çevresinde kullanılacak yerli kömürlerin özelliklerini sağladığı ve analiz sonucunun olumlu çıktığı görülmüştür" ibaresinin bulunduğu rapora istinaden başlandığı belirtildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı vatandaşların yılda bir kez incelendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnceleme sonucunda kullanılan konutun ısınma türüne bakılıp sobalı hanelerin seçilmesi sonucu kömür teslim fişleri çıkartılmaktadır. Vatandaşlarımızın ikameti olan konutu inceleme süresi içerisinde doğalgaz takılabileceği ya da kaloriferli konuta taşınabileceği göz önüne alınıp dağıtımdan önce yüklenici firmadan böyle durumlarda kömür verilmemesi istenmiştir. Şu ana kadar 500 aileye verilen kömürde 7 doğalgazlı hane tespit edilerek kömürü verilmemiştir. Kömür dağıtımı vakıf mütevelli heyetimiz üyelerince denetim altında tutulmaktadır. Yine de böyle bir hususun tespiti halinde gerekli özen gösterilerek tekrarlanmaması yönünde işlem yapılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler