Trabzon'daki çığ feleketinde son durum!

Trabzon'un Çaykara ilçesinde meydana gelen ve 5 HES işçisinin çığ altında kaldığı felaketin ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu son durumu Haber61'e yaptıkları açıklama ile değerlendirdi.T

Trabzon'daki çığ feleketinde son durum!

Trabzon'un Çaykara ilçesinde meydana gelen ve 5 HES işçisinin çığ altında kaldığı felaketin ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu son durumu Haber61'e yaptıkları açıklama ile değerlendirdi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, "Bugün öğlen saatleridne meydana gelen çığ olayında 5 işçimiz çığ altında kaldı. 15 işçi kendi çabaları ile bir işçiyi çıkardı. 4 işçi karın altında kaldı. Bölgeye ilk jandarma ekipleri geldi. sonrasında küçük çığlar ve 200 metre yükseklikten çığ geldi. Erzurum'dan 50 kişilik Araka Murtarma ekibi geldi. Bölgede yeni çığ riskleri var. çalışmak çıok zor. Hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet diliyorum. " ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, yaptığı açıklamada, "Yaşanan çığ felaketi sonrası 4 vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bütün ekiplerimizi bölgeye yolaldık. Çaykara Belediye Başkanımız ve Jandarma ekiplerimizle birlikte tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kontrollü bir biiçimde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah onlara ulaşırız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler