Trabzon’da tehlikeli mesleklere bilgilendirme semineri

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Bölgesi Zorunluluğu getirilen mesleklere yönelik bilgilendirme semineri 7 Nisan Perşembe günü oda binasında yapılacak.   TTSO’dan yapılan açıklamada; Mesleki Yeterlilik Kurumu Me

Trabzon’da tehlikeli mesleklere bilgilendirme semineri
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Bölgesi Zorunluluğu getirilen mesleklere yönelik bilgilendirme semineri 7 Nisan Perşembe günü oda binasında yapılacak.
 
TTSO’dan yapılan açıklamada; Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Bölgesi Zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.
 
Tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslek alanı ile ilgili getirilen mesleki eğitim belgesi alma zorunluluğunun son günü olan 26 Mayıs 2016 tarihinden sonra bu alanlarda belgesiz çalışanı olan işletmelere cezai işlem uygulanacağına dikkat çekildi.
 
Açıklamada; “Bu kapsamda söz konusu tebliği ile bazı mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Bölgesi alınması zorunlu hale getirilmiştir. Kapsama alınan 40 meslek ve bu mesleklerin belgelendirme süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.
 
Söz konusu tebliğde belirtilen mesleklerle ilgili olarak, mesleki yeterlilik sınavlarına başvuru süreci, sınav ve belgelendirme süreçleri ile ilgili detaylı bilgi verilmesi amacıyla, ilimizde Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve odamız işbirliğinde 7 Nisan Perşembe günü saat 14.00’de odamızda bilgilendirme semineri düzenlenecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam