Trabzon'da Buzlanma Alarmı: Vali Öz'den Sürücülere Hayati Uyarı

Trabzon Valisi A. Celil Öz, kar yağışının ardından beklenen şiddetli buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkılmamasını isteyen Öz, araçlarda kar lastiği ve zincir bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
Trabzon'da Buzlanma Alarmı: Vali Öz'den Sürücülere Hayati Uyarı

Trabzon genelinde iki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, yerini dondurucu soğuklara ve buzlanma riskine bırakıyor. Bölgedeki olumsuz hava koşullarını yakından takip eden Trabzon Valiliği, karayollarında oluşabilecek gizli buzlanma tehlikesine karşı teyakkuza geçti. Vali A. Celil Öz, Meteoroloji ve Karayolları ekiplerinden alınan veriler ışığında, bu geceden itibaren ulaşımda ciddi aksamalar yaşanabileceğini belirtti.

Trafikte Güvenlik Önlemleri Şart

Sürücülerin ve vatandaşların can güvenliğini ön planda tutan Vali Öz, yaptığı açıklamada özellikle hazırlıksız yola çıkılmaması gerektiğinin altını çizdi. Trafiğe çıkmak zorunda olan sürücülerin araçlarında mutlaka kar lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz gibi ekipmanları bulundurmalarını istedi. Ayrıca yollardaki takip mesafesinin korunması ve hız limitlerinin altına inilerek seyredilmesi gerektiğini hatırlatan Öz, trafik kurallarına harfiyen uyulması çağrısında bulundu.

Can ve Mal Emniyeti Birinci Öncelik

Vatandaşların güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaşmalarını dileyen Vali Öz, kamu kurumlarının yollarda gerekli tuzlama ve temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü ancak asıl sorumluluğun sürücülerde olduğunu ifade etti. "Amacımız tek bir vatandaşımızın bile burnunun kanamamasıdır" diyen Öz, sürücüleri duyarlı olmaya davet ederek sağduyulu bir trafik seyri temenni etti.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.