Trabzon'da su borcu olanlar dikkat

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (TİSKİ) su borcu olan vatandaşlar, 28 Kasım’a kadar TİSKİ’ye başvurarak su borçlarını yapılandırabilecek.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilerek yürürlüğe kon

Trabzon'da su borcu olanlar dikkat

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (TİSKİ) su borcu olan vatandaşlar, 28 Kasım’a kadar TİSKİ’ye başvurarak su borçlarını yapılandırabilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilerek yürürlüğe konulan 6552 sayılı yasa kapsamında, 1 Nisan 2014 tarihinden önceki su borçları yapılandırılabilecek. Su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, Atapark’taki Trabzon Büyükşehir Belediyesi binasında bulunan TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne ve ilçelerdeki TİSKİ bürolarına başvurularını gerçekleştirebilecek. Vatandaşlar, borçlarını yapılandırdıktan sonra peşin ya da 6, 9, 12 ve ya 18 eşit taksitle ödeyebilecek, ayrıca 6552 sayılı yasanın kendilerine sağlamış olduğu başta faiz indirimi olmak üzere tüm haklardan yararlanabilecek.

Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, su borcu olan tüm vatandaşların bu bir an evvel gerekli başvurularını yaparak kendilerine tanınan bu imkândan yararlanmalarını istedi. Gümrükçüoğlu “6552 sayılı yasa birçok alanda olduğu gibi su borçlarının yapılandırılması noktasında da vatandaşlarımıza önemli kolaylıklar sağlıyor. TİSKİ’ye su borcu olan vatandaşlarımızın mutlaka bu yasanın kendilerine tanımış olduğu haklardan yararlanmalarını istiyoruz. Borçlar yapılandırıldıktan sonra peşin olarak ödenebileceği gibi 18 taksite kadar bölünerek ödenebilecek. Yasanın öngördüğü şekilde gerekli faiz indirimleri uygulanacak. Su borcu olan tüm hemşehrilerimin bu konuda çok hassas davranmalarını, bu fırsatı kaçırmamalarını, 28 Kasım’a kadar başvurularını yaparak borçlarını yapılandırmalarını istirham ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler