Trabzon'da şiddete fırça attılar

 "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Trabzon'da bir araya gelen Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi sanatçılar, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için üst geçit ayaklarına resim yaptı.Femin&Art Kadın Sana

Trabzon'da şiddete fırça attılar

 "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Trabzon'da bir araya gelen Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi sanatçılar, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için üst geçit ayaklarına resim yaptı.

Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, yaptığı açıklamada, Femin&Art kadın sanatçıları olarak kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için "Şiddete fırça atıyoruz" sloganı ile yola çıktıklarını söyledi.

Şiddete karşı farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Üst, bu kapsamda kadınlar olarak bir araya gelerek üst geçit ayaklarını güzelleştirmek için resim yaptıklarını ifade etti.

Üst, resim yaparken şiddete karşı olduklarını göstermek, kadınların ne kadar üretken olduğunu ve hayatı güzelleştirdiğini anlatmayı amaçladıklarını dile getirerek, Türkiye'de ve dünyada şiddet vakalarının oldukça fazla olduğunu kaydetti.

Özellikle kadına yönelik şiddetin çok fazla arttığını anlatan Üst, "Biz de Femin&Art olarak kadınlarımızın şiddeti hak etmediğini düşünüyoruz. Bu kapsamda kadınlarımızla sürekli bir arada olduğumuzu göstermek istiyoruz. Dünya kadın ve erkeğin birlikteliğiyle güzel. Kadınların ve erkeklerin birbirine saygısıyla daha güzel bir dünya olacağını düşünüyoruz. O nedenle de kadına şiddete 'hayır' diyoruz" şeklinde konuştu.

Üst, resimlerinde şiddeti değil güzellikleri yansıttıklarına dikkati çekerek, "Şiddet güzel bir şey değildir ve hiçbir zaman örnek verilmez. İnsanlar güzeli görecek ki kötüye hayır diyecek. Şiddeti kadınların yerlerden sürüklenmesi, öldürülmesi olarak acıyarak televizyonlardan izliyoruz. Biz de şiddete karşı renklerimizi, güzelliklerimizi kullanarak 'hayır' diyoruz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam