Trabzon'da şehir hastanesinde son durum

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’da yapılması planlanan şehir hastanesinin Değirmendere Mahallesi’ndeki çimento fabrikası ve Sanayi Sitesi bölgesine yapılmasının mali açıdan imkansız olduğunu belirterek, bin yatak ve üzeri bir hastanenin kentin kapa

Trabzon'da şehir hastanesinde son durum

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’da yapılması planlanan şehir hastanesinin Değirmendere Mahallesi’ndeki çimento fabrikası ve Sanayi Sitesi bölgesine yapılmasının mali açıdan imkansız olduğunu belirterek, bin yatak ve üzeri bir hastanenin kentin kapasitesine fazla olduğunu söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Vali Abdil Celil Öz, gazetecilerle Trabzon’un sorunları hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’u ziyareti sırasında çimento fabrikası ve Sanayi Sitesi’nin yıkılarak şehir hastanesinin yapılmasının değerlendirilmesini istediğini belirten Vali Öz, “Uzun vadede tabi Fatih Hastanesi’nin kampüsüne yapılacak bir hastane ile Trabzon’da entegre yapılarla bir hastane sağlık hizmeti alt yapısının oluşturulması düşünülüyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız geldiği zaman biz bunu arz ettik, daha önce Sağlık Bakanı ve ekibiyle de görüşmüştük. Biz Fatih Devlet Hastanesi’nin bir an önce yatırım programına alınmasını istiyoruz. Çünkü Fatih Devlet Hastanesi’nde restorasyon ve yenileme yapamıyoruz. Mevcut hastane yükü taşımaz hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti esnasında biz bunu dile getirdik.

Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman, ‘Çimento fabrikasının kalkması söz konusu, o bölgeyi bir değerlendirin’ dedi. Orası olabilir düşüncesiyle. Buranın bizim açımızdan şöyle bir dezavantajı var. Çimento fabrikasının kalkması, arkadan sanayinin dönüşümü dediğimiz zaman bu süreç 8-10 yıllık bir süreç oluyor. Burası bize hem fiziki olarak hem mali olarak çok derde derman olmaz gibi duruyor. Mali duruma baktığımız zaman 700-800 milyon TL civarında olacak. Sağlık Bakanlığı’nın yıllık kamulaştırma harcaması Türkiye genelinde 60-70 milyon TL’dir. Bu durumda bu alanı sağlık hizmetleri için kamulaştırabilir miyiz, hayır yapamayız.

Trabzon olarakta yapamayız. Sanayi Sitesi’ni oradan kısa vadede kaldıramayız. Be bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza da birebir konuşmamızda anlattım. Bizim oraya ya da başka bir yere yapacağımız hastane Trabzon’un derdine derman olmaz. Trabzonlu merkezde, modern hizmet veren, kolayca ulaşabileceği bir hastane istiyor. Bunun için Fatih Devlet Hastanesi’ne yapılacak 500-550 yataklı bir hastanedir” dedi.

Bin yatak ve üzeri bir hastanenin kentin kapasitesine fazla olduğunu kaydeden Vali Öz, “Biz Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ni yapmamış olsaydık, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni yapmamış olsaydık, hepsinin yerine büyük bir şehir hastanesi yaparak iki bin yataklı bir hastane kurabilirdik. Şehir hastanesi dediğiniz 500 yataklı olmaz, en az bin yataklı olmalıdır. Bin yatak ve üzeri bir hastane Trabzon kapasitesine fazladır. Bizim genel kanaat olarak üzerine yoğunlaştığımız 500 yataklı güzel, modern, şehre hizmet eden bir hastane yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler