Trabzon'da Ramazan etkinlikleri başladı

Trabzon'da her yıl geleneksel olarak yapılan Ramazan Etkinliklerinin 8.'si başladı.

Trabzon'da Ramazan etkinlikleri başladı

Trabzon'da her yıl geleneksel olarak yapılan Ramazan Etkinliklerinin 8.'si başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ramazan Etkinlikleri 8. kez Trabzonlular'ın yoğun katılımı ile başladı. 

Ortahisar ilçesi Yenimahalle’deki İpekyolu Fuar Alanı'nda düzenlenmekte olan etkinliklerin açılışını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gerçekleştirdi. İlk gününde vatandaşların yoğun katılım sağladığı etkinliklerde katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, “Ramazan mağfiretin, günahlardan bağışlanmanın bereketin ve cehennemden kurtuluşun, cennete varışın ayıdır. Ramazan ibadet ve taat ayıdır. Ama tarihimize, kültürümüze, maneviyatımıza ahlakımıza aykırı düşmeyen programlarla kültürümüzün ve sanatımızın da yaşatıldığı bir aydır. Her gece burada güzel maneviyatımıza uygun programlarla birliğimizi ve beraberliğimizi, mübarek Ramazan ayının hoşgörüsünü yaşayacağız” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Dünyada zulüm altındaki Müslümanların hürriyetlerine, temel insan hak ve özgürlüklerine kavuşmalarını gaye edinmişiz. ‘Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir’ anlayışıyla ülke olarak 700 bin Suriyeli kardeşimizi kucaklamış durumdayız. Demeliyiz ki ‘onların yerinde bizde olabilirdik.’ Bu konuda mutlaka bu düşünce ile hareket etmeliyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun nerede bir zulüm varsa bizim İslami ve insani vazifemiz zulmün zalimin karşısında durmaktır. İşte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. Zulmün karşısında duruyor” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının konseriyle başlayan gece, 2015 Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Ferruh Muştuer’in Kur’an tilavetiyle devam etti.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam