Trabzon'da okullara kumbara konuldu

Trabzon'da, çocuk ve öğrencilerin kullanmadığı kitap ve oyuncakların ekonomik durumu iyi olmayanlarla paylaşılması amacıyla bazı okullara oyuncak ve kitap kumbarası yerleştirildi.Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ortahisar Belediyesinin

Trabzon'da okullara kumbara konuldu

Trabzon'da, çocuk ve öğrencilerin kullanmadığı kitap ve oyuncakların ekonomik durumu iyi olmayanlarla paylaşılması amacıyla bazı okullara oyuncak ve kitap kumbarası yerleştirildi.

Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ortahisar Belediyesinin ilçe merkezindeki bazı okullara oyuncak ve kitap kumbarası yerleştirdiği anlatılarak bu uygulamanın ilk olarak Aydınlıkevler İlkokulu'nda hayata geçirildiği ve projeyle maddi durumu yetersiz öğrencilere kitap ve oyuncak desteği sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu da projenin paylaşma kültürünü yaygınlaştırma gibi önemli bir amacı olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimizin evlerinde, çevrelerinde kullanmadığı kitapları ve oyuncakları, kumbaralarda toplayıp imkanları daha sınırlı olan öğrencilere ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Projedeki bir diğer amacın da gençlere ve öğrencilerimize paylaşma kültürünü aşılamak olduğunu söyleyen Aydoğdu, "Bu projeyle hem oyuncak kardeşliğini pekiştirmeyi hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam