Trabzon'da öğrencilere ücretsiz spor imkanı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ücretsiz spor yapma imkanından Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler faydalanıyor.    Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan üniversite öğrencilerin

Trabzon'da öğrencilere ücretsiz spor imkanı!
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ücretsiz spor yapma imkanından Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler faydalanıyor. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan üniversite öğrencilerine eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra sportif faaliyetlerde de bulunmaları için her türlü imkan sağlanıyor. 2 yıl önce pilot bölgelerde başlatılan ve son bir yıldır tüm Türkiye’de devam eden ‘Yurdum Spor Yapıyor’ sloganı ile hazırlanan proje tüm hızıyla devam ediyor.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında imzalanan protokol doğrultusunda Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler ücretsiz spor yapma imkanı elde edilen projeye ilgi gün geçtikçe artıyor.
 
“Yurdum Spor Yapıyor” sloganıyla hazırlanan projede, spor yapan öğrencilerin artık ücretli spor salonlarına gitmesine gerek kalmayacağı projeden Trabzon’da bini aşkın genç spor yaparak faydalanıyor. Trabzon’da en çok tercih edilen spor branşı arasında ise yüzme branşının olduğu belirtilirken, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen gün ve saatlerde Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’nu ve diğer tesisleri kullanan gençler spor yapmanın keyfini doyasıya çıkartıyorlar.
 
Üniversitede okuyan ve KYK yurtlarından kalan öğrenciler Atletizm, Basketbol, Boks, Futsal, Masa Tenisi, Satranç, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarından yararlanıyorlar.
 
Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile Kredi Yurtlar Kurumu’nda bulunan öğrencilerin ücretsiz şekilde faydalandıklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “İl Müdürlüğümüz tarafından belirlenen saatlerde tesislerden faydalanan öğrenciler çok mutlu. En çok ilgiyi ise Yüzme branşında görüyoruz. Gençlerimiz spor yapmak istemeleri bizleri çok mutlu ediyor. Millet olarak spor ile ilişkimizi artırmalıyız. Spor kötü alışkanlıklardan kurtulma, sağlıklı yaşama için çok önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam