Trabzon'da öğrenciler kulakların pasını sildi

Trabzon Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği şiir ve müzik dinletisi büyük beğeni topladı. 

Trabzon'da öğrenciler kulakların pasını sildi

Trabzon Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği şiir ve müzik dinletisi büyük beğeni topladı. 

Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde sergilenen gecede her şey dört dörtlüktü. Özellikle Özel Eğitim sınıfının “Katibim” performansı ayakta alkışlandı.

William Shakespeare‘in sevilen klasiklerinden “Bir Yaz Gecesi Rüyası” konseptini andıran sahnede öğrenciler muhteşem bir performans sergilediler. 

“Karanlıkta Açan Çiçekler” ismini alan gecede öğrenciler siyah kıyafetlerle sahne alırken, saçlarında beyaz-pembe güllerden oluşan taçlarla da yaşama sevinci, umut, temizlik, saflık ve matemi vurguladılar. Şiir dinletileri için kurulan salıncak ise programa ayrı bir renk kattı. 

Müzik öğretmeni Esen Ören Bektaş ve Türkçe öğretmeni Derya Eroğlu yönetiminde muhteşem şarkı ve türküler seslendiren öğrenciler, okudukları şiirlerle de gönülleri titrettiler. 

Okul müdürü Mehmet Faik Kayagül yaptığı konuşmada son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, “Günlerdir üzücü haberlerle uyanıyoruz. Bizleri koruyan polislerimiz ve askerlerimiz büyük bir mücadele içerisindeler. Canlarını feda ediyorlar. Terörün amacı toplumu huzursuz etmek ve buna binaen de huzur ortamını bozmaya yönelik çalışmalar ortaya çıkarmak. Bu akşam burada yaptığımız şiir ve müzik dinletisi bir eğlence amaçlı değildir. Amacımız, öğrencilerimizin yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergilemektir. Buradan tüm güvenlik kuvvetlerimize minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. Bizler her zaman onların arkasındayız” diye konuştu. 


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler