Trabzon'da öğrenciler için çevre projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın "Çevrenin Sesine Kulak Ver’’ adlı projesiyle ilköğretim düzeyindeki okullarda öğrencilere çevre bilincinin önemi anlatılıyor.Trabzon’da başlatılan uygulamada Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Baka

Trabzon'da öğrenciler için çevre projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın "Çevrenin Sesine Kulak Ver’’ adlı projesiyle ilköğretim düzeyindeki okullarda öğrencilere çevre bilincinin önemi anlatılıyor.

Trabzon’da başlatılan uygulamada Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Bakanlığın Çağrı Merkezi Alo 181’den oluşturulan bir çalışma grubu haftanın belli günlerinde öğrencilere eğitim seminerleri veriyor.

Proje kapsamında ilk eğitim Ali Kemal Aktürk İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi ve 500 öğrenciye sunum yapıldı. Günde üç oturum şeklinde düzenlenen eğitimler görsel slaytlar ve videolarla da destekleniyor. Çalışmada toplumsal farkındalık oluşturmak için kamera karşısına geçen sanatçıların çevreyle ilgili verdiği mesajlara da yer veriliyor.

Eğitimde görev alan sunucular artan nüfus, kentleşme ve toplu yaşama, insanoğlunun sosyalleşme çabası, değişen tüketim alışkanlıkları gibi etkenlerin çevre kirliliğine neden olduğuna işaret ederek "Çevre kirliliği ile beraber çevremiz, sularımız, toprağımız kirlenir, daha çok ağaç kesilir, doğal kaynaklar çabuk tükenir, hayvanlar zarar görür, daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulur, çöp depolama alanları çabuk dolar, dünyamızın yaşam süresi kısalır.

Çevre kirliliğinin önüne geçmek için atık yağ, kağıt, metal, cam, plastik, pil, akümülatör ve içecek kutuları gibi geri dönüşümü mümkün materyalleri geri dönüşüm kutularına bırakmalıyız. Bu eğitimi gerçekleştirmemizdeki amaç, minik ellerin ellere-gönüllere yaşanabilir bir dünya için çevreyi koruma bilincini aşılamak, gelecek nesillerin iyi bir çevre eğitimi ile yetiştirilmesini sağlamak, etkin bir çevre denetim sistemi oluşturmak, çevre sorunlarının çözümü için gönüllü çevre müfettişi oluşturmaktır. Sizler de çevrenizde gelişen her türlü çevresel olumsuzluğu Alo 181’i arayarak ihbar edebilirsiniz. Her gün 24 saat veren merkezimizi arayarak geri dönüşüm hakkında bilgi alabilirsiniz’’ bilgilerini veriyor.

Eğitim sonunda Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hazırlanan çevreci broşürler öğrencilere dağıtılırken, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar 5 bin öğrenciye çevre bilincinin aşılanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler