Trabzon'da obezite ile mücadele için bisiklet dağıtıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı beslenme ve hareketli hayat projesi kapsamında okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla beden eğitimi derslerinde bisiklet kullanı

Trabzon'da obezite ile mücadele için bisiklet dağıtıldı!
Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı beslenme ve hareketli hayat projesi kapsamında okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla beden eğitimi derslerinde bisiklet kullanımının teşvik edilmesine yönelik bisiklet dağıtımı sürüyor. 
 
Bu kapsamında yürütülen proje çerçevesinde Trabzon Ortahisar ilçesi Yol İş Sendikası Ortaokulu'nda bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, okullarda obezite ile mücadele kapsamında okullara 185 adet bisiklet dağıtılacağını ifade ederek “Sağlıklı yaşam ve obezite ile mücadele kapsamında bugün 185 tane bisiklet dağıtacağız. İstiyoruz ki bugün de ileri ki hayatınızda sağlık sorunlarınız olmasın. Hem spor yapıp hem eğlenerek en güzel spor yollarından birini denemiş olacağız. Bisiklet kullanan insanlar çevresine daha duyarlı saygılı, trafik kurallarına uyan toplumsal değerlere saygılı insanlar oluyorlar” dedi.
 
Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise “Çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması ve gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için Bakanlığımız tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 5., 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan veya 'bisiklet modülü dersi'ni uygulayan okullara bisiklet desteği sağlayan protokol imzalanmıştır.
 
Protokol gereği ilimizde yapılan çalışmada ilk alımda 180 adet bisiklet alınmış ve 26 Mayıs 2015 tarihinde Mimar Sinan Ortaokulunda yapılan törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği illerde bisiklet alımına devam edilmesi ve 2. alımların yapılması planlanmıştır. Bu kapsamda ilimizde 185 adet bisiklet ve kask alımı yapılmış olup Ortahisar Yol-İş Sendikası Ortaokulu'nda yapılan törenle Müdürlüğümüz tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi” ifadeleri kullanıldı.
 
20151001aw537779_01.jpg
 
20151001aw537779_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler