Trabzon'da o meslekler yeniden kazanılıyor

Trabzon Ortahisar Halk Eğitimi Merkezince Trabzon’da kaybolmaya yüz tutmuş meslekler kurslar sayesinde yeniden canlandırılması sağlanırken 11 ayda yaklaşık 37 bin kişiye çeşitli meslek kursları verildi.Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Orhan Ge

Trabzon'da o meslekler yeniden kazanılıyor

Trabzon Ortahisar Halk Eğitimi Merkezince Trabzon’da kaybolmaya yüz tutmuş meslekler kurslar sayesinde yeniden canlandırılması sağlanırken 11 ayda yaklaşık 37 bin kişiye çeşitli meslek kursları verildi.

Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Orhan Genç, kurslarda 7 yaşından 80 yaşına kadar her yaştan insanının yaralandığını belirterek özellikle kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırmak için kurslar açtıklarını söyledi.

Yaklaşık 11 aylık sürede 140 program dahilinde bin 800 kurs açtıklarını ifade eden Müdür Genç, “Özellikle yöremizde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımız arasında bakırcılık, yorgancılık, sepet örgücülüğü, feritiko gibi meslek türlerini kurslar sayesinde yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle yaklaşık 37 bin kişiye farklı alanlarda eğitim kursu verdik. Bunlardan bazılarını sayacak olursak, Hasta kabul işlemleri, çeyiz ürünleri hazırlama, elde Antep işi, banyo takımları dikimi, hasta ve yaşlı refakatçisi, balık ağı örücülüğü, emekliye uyum, lider eğitimi, kurban kesimi, Arapca, Rusca dil eğitimi, hızlı okuma teknikleri, avcı eğitimi, vatandaşlık eğitimi, evliliğe hazırlık, iş ve sosyal hayatta iletişim, iş güvenliği ve işçi sağlığı, anne, çocuk eğitim programı, baba destek eğitimi programı. İşaret dili, olmak üzere 80 kadar farklı meslek eğitimi kursları veriyoruz. Ayrıca tarihi bir mekan olan Alacahan’da unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın sürdürülebilirliğini sağlayan, işsiz yada sosyo-ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

CENAZE YIKAMA KURSU

Geçen yıl düzenlenen cenaze yıkama kursuna 30 kadar bayanın katıldığını ifade eden Müdür Genç, “Geçen yıl 2 cenaze yıkama kursuna 30 bayan katılarak serfitikalarını aldı. Bu yıl Eylül ayı itibariyle yine bu kursu açmayı düşünüyoruz. Erkeklerden talep gelirse onlar için de kurs açmayı düşünüyoruz. Ayrıca bölgemizde en fazla hasta ve yaşlı refakatçiye ihtiyaç duyuluyor. Açtığımız bu kursa yaklaşık 200 kişi katılmıştı. Genellikle Gürcistan’dan gelerek bölgemizde bu işi yapanlara daha çok rastlıyoruz. Açtığımız kurs sayesinde bu ihtiyacın giderileceğini düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler