Trabzon'da mesleki yeterlilik sınav başvuruları başladı!

12 dalda mesleki yeterlilik kurumunun sınavları için başvurular Trabzon’da başladı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada Kanuna göre, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren mesleki belgesi olmadan çalıştırılanlar için

Trabzon'da mesleki yeterlilik sınav başvuruları başladı!

12 dalda mesleki yeterlilik kurumunun sınavları için başvurular Trabzon’da başladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada Kanuna göre, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren mesleki belgesi olmadan çalıştırılanlar için işverenlere idari para cezası uygulanacağı konusunda uyarıda bulundu. 

Hacısalihoğlu açıklamada, “Bilindiği üzere son yıllarda İş Güvenliği ve Mesleki Eğitimlere yönelik yoğun düzenlemeler yapılmaktadır. 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren 40 farklı meslek çalışanlarına, Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunluluğu getirilmiştir” dedi.

Hacısalihoğlu, Bu kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere ulaştırılması ve belgelendirilmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, (MEYBEM A.Ş.) kurulduğunu anımsattı.

Hacısalihoğlu açıklamasına şöyle devam etti. “MEYBEM A.Ş bugün itibari ile 12 alanda akredite olmuş bulunmaktadır ve diğer alanlarda da akredite olunmaya devam edilecektir. Akredite olunan 12 alanda mesleki yeterlilik sınavları MEYBEM ve odamız işbirliğinde ilimizde gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.   

ÜCRETSİZ SERTİFİKA TALEPLERİ İÇİN BAŞVURULAR TTSO YAPILACAK

Öncelikle 12 meslek dalında çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi ücretlerinin İşsizlik Fonu’ndan karşılanması için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na en kısa sürede başvurması gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “Tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında yer alan; Asansör Bakım ve Onarımcısı, Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Duvarcı, İskele Kurulum Elemanı, Sıvacı, CNC Operatörü ve Metal Sac İşlemecisi meslek dallarında belgelendirme hizmeti MEYBEM ve odamız tarafından sunulacaktır. Başvurular bireysel veya kurumsal olarak odamıza yapılabilmektedir. 31.12.2016 tarihine kadar bazı meslek dallarındaki sınavlarda başarılı olarak belge almaya hak kazanan kişilerin ödemiş olduğu belge masrafı ile sınav ücretlerinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan kendilerine iade edilecektir."

25 MAYIS 2016 TARİHİNDEN SONRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANIYOR

6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli alanlarda tespit edilen ve mesleki yeterlilik belgesi olmayan 40 meslek çalışanı 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren istihdam edilemeyecek. Mesleki yeterlilik belgesi olmadan çalıştırılanlar için işverenlere idari para cezası kesileceği vurgulandı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam