Trabzon'da Kız Kardeşim projesinin eğitimleri tamamlandı

Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim Projesi’nin Trabzon’da yürütülen 30 saatlik eğitimleri tamamlandı.

Trabzon'da Kız Kardeşim projesinin eğitimleri tamamlandı
Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim Projesi’nin Trabzon’da yürütülen 30 saatlik eğitimleri tamamlandı.

Trabzon Valiliği ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. TTSO’da düzenlenen törene Trabzon Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal’ın yanı sıra Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Kadir Er, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Coca-Cola Türkiye İletişim Müdürü Zeynel Çağlar ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 90 kadın sertifikasını aldı.


Törende bir konuşma yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu “Kadınların başta ekonomi olmak üzere bütün alanlarda erkeklerin yanında yer almalarını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi önem taşıyor. Kız Kardeşim projesi, bu anlamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza önemli bir ivme kazandırdı” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise eğitimlerin 30 saat sürdüğünü belirterek, “BÜYEM olarak ‘Kız Kardeşim’ için hazırladığımız eğitim programı; Etkili İletişim Becerileri Geliştirme, Etki Yaratma Becerisi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Finansal Okuryazarlık, Kadın Olmanın Vaz Geçilmez Rolleri ve Kendini Tanı Fark Yarat konu başlıklarını kapsıyor. Toplam 30 saat süren eğitimler katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Katılımcılarımızın aldığı kişisel gelişim eğitimlerinin gerek sosyal yaşamlarına gerekse iş yaşantılarına olumlu katkı sunması bizleri mutlu edecektir” ifadelerini kullandı.


Coca Cola Türkiye İletişim Müdürü Zeynel Çağlar da, projenin Trabzon’dan aldığı güçle yoluna devam edeceğini ifade ederek “Şirket olarak 2020 yılına kadar dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirilmesini sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bugün burada düzenlediğimiz Kız Kardeşim Projesi'de bunlardan bir tanesi. Projenin adını kadınlarımızdan ilham alarak belirledik. Kadınlar arasındaki dayanışma kavramından yola çıkarak 'kız kardeşimiz' dedik. Geleceğimizin de mimarları olan kadınlarımızın kişisel gelişimlerini ve etkinliklerini kazanmalarını destek olmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile bir proje hazırladık. Kayseri, Malatya, Gaziantep'in ardından Trabzon projenin dördüncü durağı oldu. Trabzon'un dört bir yanından 90 katılımcı eğitimlerimizden faydalandı. Proje, Trabzon'dan aldığı güçle yoluna devam edecek” şeklinde konuştu.

Trabzon Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal da projenin bir ayağında Coca Cola gibi özel bir firmanın yer almasının büyük bir avantaj olduğuna dikkat çekerek, “Böyle güzel bir konuda değerli kadınlarımıza bu eğitimin verilmesi sevindirici bir gelişme. Kişisel gelişim konusunun seçilmesi ise kadınlarımızın iş hayatında katkıları olacaktır. Dilerim bu tür eğitimler bundan sonrada devam eder. Ayrıca projenin bir ayağında üniversite diğerinde ise Coca Cola gibi özel bir firmanın da yer alması büyük bir avantaj” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcı kadınlara sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam