Trabzon'da kent konağı kadınların hizmetinde!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar İlçesi’nin Konaklar Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak faaliyete alınan Kent Konağı’nda kadınlara yönelik birçok aktivite gerçekleştiriliyor.    Kadın Yaşam Merkezi olarak hizmete sokulan Kent Konağı’nda ş

Trabzon'da kent konağı kadınların hizmetinde!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar İlçesi’nin Konaklar Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak faaliyete alınan Kent Konağı’nda kadınlara yönelik birçok aktivite gerçekleştiriliyor. 
 
Kadın Yaşam Merkezi olarak hizmete sokulan Kent Konağı’nda şu an itibariyle kadınlara yönelik gümüş kazaziye kursu, spor kursu, yaş pasta ve süsleme teknikleri kursu ve bilgisayar kursu icra ediliyor. Kadınların müracaatta bulunması halinde her türlü kursun açılabileceği Kent Konağı’nda, kadınların kurslara rahatlıkla iştirak edebilmeleri için 3-6 yaş arası çocuklara hitap eden çocuk oyun odası da bulunuyor. Kurslara katılan kadınlar 3-6 yaşlarındaki çocuklarını çocuk gelişim uzmanının her an hazır bulunduğu çocuk oyun odasına teslim ederek faaliyetlerini sürdürebiliyor. Burada çocuklara bir kreş ortamında hizmet veriliyor.
 
20151209aw600021_01-001.jpg
 
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a verdikleri sözü yerine getirip Kent Konağı’nı şehre kazandırdıklarını ifade ederek, “Kent Konağımızı kadın yaşam merkezi olarak planladık ve kadınlarımızın hizmetine sunduk. Burada Trabzon kadınının istediği her türlü kurs rahatlıkla açılabilecektir. Her hangi bir alanda kurs açılabilmesi içinde yeterli sayıda başvuruda bulunulması yeterlidir. Kent Konağı çok yönlü olarak hizmetini sürdürmektedir. Spor odasında fitnes, step, aerobik gibi sporlar, alanlarında uzman olan öğreticiler tarafından öğretilmektedir. Unutulmamsın ki burası tüm kadınlarımızın emrindedir. Kadınlarımızdan ricamız Kent Konağı’nı sürekli olarak kullansınlar. Bizler onların hizmetindeyiz” dedi.
 
Konaklar Mahallesi'nde yapılan ve çok yönlü olarak hizmet veren Kent Konağı (Kadın Yaşam Merkezi) 2 bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kattan oluşuyor. Trabzon Konağı’nın taban alanı 318 m2, toplam inşaat alanı bin 273 m2 olan Kent Konağı’nda 3 adet spor salonu, çocuk oyun odası, dikiş nakış, müzik, bilgisayar ve resim atölyeleri bulunuyor. Kent Konağı’nın engelsiz özelliği de bulunuyor.
 
20151209aw600021_02-001.jpg
 
20151209aw600021_03-001.jpg
 
20151209aw600021_04-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam