Trabzon'da İŞKUR onlarla görüşecek!

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, işgücü piyasasında meydana gelebilecek sosyo-ekonomik değişme ve gelişmelerin istihdam üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak için yerel düzeyde işgücü piyasası analizini başlattıklarını söyledi.Konuyl

Trabzon'da İŞKUR onlarla görüşecek!

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, işgücü piyasasında meydana gelebilecek sosyo-ekonomik değişme ve gelişmelerin istihdam üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak için yerel düzeyde işgücü piyasası analizini başlattıklarını söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sezgin “Bu analizle; piyasa gelişmeleri, ihtiyaç duyulan elemanlar, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, temininde güçlük çekilen meslekler ve nedenleri gibi piyasa kavramlarına yönelik Trabzon ilinin işgücü projeksiyonu çıkarılacak. 30 Nisan 2015 tarihine kadar 2 bin 283’ü 10+ istihdamlı, 92 tanesi de 1+ istihdamlı olmak üzere il genelinde 2 bin 375 işyerine ziyaret ederek ilimiz işgücü piyasasının mevcut durumu belirlenerek işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu, talep ettiği meslek ve beceriler tespit edilecek ve durum analizi oluşturulacak. Bu araştırma bu zamana kadar yapılan en kapsamlı çalışma olacak.

Sezgin, bu araştırma için hizmet alımına gitmediklerini, araştırmanın İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından yapılacağını, işyeri ziyaretleri esnasında İŞKUR’un işverenlere sunmuş olduğu işbaşı eğitim programları, işverenlere yönelik teşvik uygulamaları gibi hizmetlerin de işverenlere tanıtılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler