Trabzon'da işçiler sertifikalı olacak

İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan proje sayesinde firmalarda çalışan işçiler sertifikalı olacak.Türkiye İş Kurumu tarafından işsizliğin önlenmesi ve istihdamın geliştirilmesine yardım olmak amacıyla gerçekleştirilen projelere b

Trabzon'da işçiler sertifikalı olacak

İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan proje sayesinde firmalarda çalışan işçiler sertifikalı olacak.

Türkiye İş Kurumu tarafından işsizliğin önlenmesi ve istihdamın geliştirilmesine yardım olmak amacıyla gerçekleştirilen projelere bir yenisi daha eklendi. İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek kurs ile işçilere sertifika temini sağlanacak. Trabzon’da ilk defa uygulanacak olan Meslek Eğitimi projesine ilk talep Gündoğdu Mobilya’dan geldi.

İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü’nden gerçekleştirilen protokol imza törenine Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akpınar ve Gündoğdu Mobilya sahibi Aydın Gündoğdu katıldı.

Bine yakın çalışanlarının olduğunu belirten Gündoğdu Mobilya sahibi Aydın Gündoğdu, “İŞKUR’umuzun bize bu eğitimi vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Elemanlarımızın belgelendirilmesi iyi oldu. Bunun devamında bütün elemanlarımızın belgelendirilmesini sağlayacağız” dedi.

20150414aw383038_01.jpg

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, Trabzon’da ilk defa çalışanların mesleki eğitimlerini gerçekleştireceklerini dile getirerek, “Türkiye İş Kurumu işsizliğin önlenmesine ve istihdamın geliştirmesine yardımcı olmanın yanı sır istihdamın korunmasını sağlamak da temel görevleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda istihdamın korunmasına yönelik İŞKUR tarafından çalışanlara da mesleki bilgi ve becerilerin geliştirmek ve yeni teknolojilere uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla mesleki eğitim kursları düzenlenmektedir. Hizmet alımı ya da işbirliği kapsamında işyerinde bir mesleki eğitim kursu açılmış ise işyerinin çalışanları mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla bu kurslara katılabilmektedir. Ancak bu kişilere herhangi bir ödeme yapılmamakta olup sadece sertifika temini sağlanmaktadır. Çalışanların mesleki eğitimini Trabzon’da ilk defa uygulayacağız. İlk talep Gündoğdu Mobilya’dan gelmiştir. Gündoğdu Mobilya çalışan tüm elemanlarını sertifikalı yapmak üzere yola çıkmış, İl Müdürlüğümüz tarafından da uygun bulunarak Mesleki Eğitim Merkezi ile de iletişime geçilerek bu alanda start verilmiştir” diye konuştu.

 

20150414aw383038_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam