Trabzon'da ihtiyaç sahiplerine dev yardım!

Trabzon'da, geçen yıl sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahibi 95 bin 686 kişiye yaklaşık 121 milyon lira yardım ulaştırıldı.   Vali Abdil Celil Öz, devletin son yıllarda hayata geçirdiği düzenlemeler sayesinde i

Trabzon'da ihtiyaç sahiplerine dev yardım!
Trabzon'da, geçen yıl sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahibi 95 bin 686 kişiye yaklaşık 121 milyon lira yardım ulaştırıldı.
 
Vali Abdil Celil Öz, devletin son yıllarda hayata geçirdiği düzenlemeler sayesinde ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli ve kimsesizlere yönelik ciddi destekler sağlandığını söyledi.
 
Düzenlemeler ile ihtiyaç sahiplerine mali ve sosyal haklar tanındığını belirten Öz, "Bu anlamda Trabzon'da da 2015 yılında gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz gerekse de diğer kamu kurumlarımız tarafından ciddi faaliyetler ve projeler gerçekleştirildi. Bu faaliyetler sonucunda vatandaşlarımıza ciddi destek sağladık" dedi.
 
Öz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 63 bin kişiye 14 milyon 200 bin lira ayni ve nakdi yardım ulaştırıldığını ifade ederek, "2022 sayılı kanun gereği, engelli ve engelli yakını 28 bin kişiye 61 milyon 400 bin lira yardım sağlandı. Yine engellilerin evde bakımı noktasında 4 bin 686 kişiye 45 milyon 300 bin lira destek ulaştırıldı" diye konuştu.
 
İl Sağlık Müdürlüğünce yaşlılara ve yatalak hastalara yönelik sunulan evde bakım hizmeti çerçevesinde 2 bin 60 kişiye sağlık hizmeti verildiğine dikkati çeken Vali Öz, ekiplerin bu kişilere yönelik 17 bin 200 ev ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
 
EDES projelerine 3 milyon lira temin edildi
 
Öz, Trabzon'da Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında  2011-2015 yılları arasında 20'nin üzerinde proje yürütüldüğüne işaret ederek, çalışmalara 3 milyon liranın üzerinde kaynak temin edildiğini vurguladı.
 
EDES projeleriyle engellilerin topluma kazandırılması, eğitimleri ve istihdamlarının sağlamasının yanı sıra altyapının ulaşım ve erişimlerine uygun şekillendirilmesi noktasında faaliyet yapılmasının amaçlandığını anlatan Öz, şöyle dedi:
 
"Hükümetimizin gerçekleştirdiği engellilerin istihdamına yönelik atamaları da bu süreç içinde yaşıyoruz. 3 bin 500 civarında engellimiz de seyahat kartı sayesinde devletimizin verdiği imkanlardan yararlanmaktadır. Devletimiz, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de başta engelliler olmak üzere ihtiyaç sahibi yaşlı, aç ve açıkta kimsenin kalmaması için bütün imkanlarını seferber ediyor. Kurumlarımız var gücüyle çalışıyorlar. Hem destek hem proje anlamında güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bu konudaki eksiklikleri ortadan kaldırıp, vatandaşlarımızın huzur içinde yaşaması için gerek yerel yönetimlerimizle gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımızla çalışarak bütün gayreti gösteriyoruz."
 
Öz, çalışmaların 2016 yılında da aynı hızla devam edeceğini aktararak, "Belediyeler ile ortak olarak engelsiz yaşam ve eğitim merkezi yapımı için çalışma gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Engellilerimizin hem eğitim hem sosyal faaliyetlerde bir araya gelmelerini sağlayan merkez oluşturulacak. Merkezin nerede yapılacağı konusunda çalışmalarımız devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Vali Abdil Celil Öz, kentte eğitim, sağlık, altyapı ve diğer alanlardaki yatırımların da sürdüğünü sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam