Trabzon'da Hava durumu: Kar yağışı devam edecek mi?

Meteoroloji bazı bölgelerde yağmur bazı bölgelerde kar yağışı görüleceğini bildiri

Trabzon'da Hava durumu: Kar yağışı devam edecek mi?

Meteorolojinin günlerdir uyarılarda bulunduğu ve önceki gece başlayan karyağışı Trabzon'u beyaza bürüdü.Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı daha etkili olurken ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Peki kar yağışı sürecek mi? İşte bu sorunun cevabını veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü kent geneli için açıkladığı 5 günlük hava tahimininde 5 gün boyunca kar yağışının olacağını bildirdi.

Trabzon 5 günlük hava durumu Meteorolojiden alınan bilgilere göre; Pazar günü sıcaklıklar daha da düşerek -2 dereceye gerilerken kar yağışı da sürecek.

Yeni hafta da şehirde karla başlayacak. Pazartesi günü -1 derece olarak tahmin edilen sıcaklık Salı günü -2 derecede karlı olarak devam edecek. Çarşamba günü de soğuk ve kar Trabzon’u esir alacak. -2 derece olarak öngörülen hava sıcaklığının yanı sıra kar yağışının da sürmesi tahmin ediliyor. Perşembe günü ise kar yağışı sona erecek ve sıcaklık bir kaç derece yükselecek.



YURT GENELİ

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta bugün hava durumu şöyle.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Sivas, Bartın, Sinop ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin aralıklı kar yağışlı, sabah saatlerinde İstanbul’un kuzey kesimlerinin hafif yağmurlu, gece saatlerinde Muğla çevrelerinin karla karışık yağmurlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, batı bölgelerde gündüz 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 0

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri hafif yağmurlu 5

İzmir: Az bulutlu ve açık 9

Adana: Parçalı ve az bulutlu 12

Antalya: Az bulutlu ve açık 12

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 5

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 4

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -7

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 2

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler