Trabzon'da emekli öğretmen'in okuma aşkı!

Trabzon’da yaşayan 73 yaşındaki emekli öğretmen Kenan Ayar, üçüncü üniversiteyi okurken bundan sonraki hedefinin felsefe okumak olduğunu söylüyor.Bu yaştan sonra bilgi kazanmaktan başka bir amacının olmadığını belirten 4 çocuk babası Ayar, okumanın çok fa

Trabzon'da emekli öğretmen'in okuma aşkı!

Trabzon’da yaşayan 73 yaşındaki emekli öğretmen Kenan Ayar, üçüncü üniversiteyi okurken bundan sonraki hedefinin felsefe okumak olduğunu söylüyor.

Bu yaştan sonra bilgi kazanmaktan başka bir amacının olmadığını belirten 4 çocuk babası Ayar, okumanın çok faydalı ve zevkli olduğunu belirtiyor.

30 yıllık öğretmenlik hayatının ardından tekrar üniversite okumaya başladığını ifade eden Ayar, “30 yıllık öğretmenlikten sonra emekli oldum. Yaşım 73. 1967 yılında Fatih Eğitim Enstitüsü Fen Bölümü'nden mezun oldum. Önceleri fazla okuma merakım yoktu, emekli olduktan sonra biraz yalnız kaldık çocukları da gönderdik. O zaman bir şeyle meşgul olmam gerekiyordu.

20141101aw231740_01.jpgBende okumaya başladım. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Fizik Öğretmenliği lisans tamamlama programı öğrenimini bitirerek diploma aldım. Daha sonra öğrenime 1-2 yıl ara verdim. Tekrar sınava girerek kendi branşım dışında Uluslararası İlişkiler Bölümü okumaya başladım ve bundan çok zevk aldım. Bu yaştan sonra bana okuma isteği ve hırs geldi. Bilgi kazanmaktan başka bir hedefim yok, zaten olamaz 73 yaşındaki bir kişi ne işe girebilir ne de başka bir şey yapabilir" dedi.

"Okumak çok güzel hem de faydalı bir şey" diyen Ayar "İstediğin gibi bilgiyi alabiliyorsun hele bu açık öğretimde istediğin yerlere de girebiliyorsun. O yüzden okumayanlara açık öğretim de bir yere girip bir bölümü bitirmelerini tavsiye ediyorum. Çok güzel şeyler öğreniyor insan. Şimdi içim de felsefe okuma isteği var. Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra Felsefe okuyacağım” şeklinde konuştu.

Bu yaştan sonra zaman zaman unutkanlıklar yaşadığını da kaydeden Ayar, gençlere mutlaka okumalarını tavsiye ederek “Unutkanlık başladığı için başarı düzeyim biraz düştü. Eğer gençlikte böyle istekli çalışıp okusaydım çok üniversite bitirmiş olurdum. Gençlere tavsiyem işe girebilmeleri için çok iyi çalışsınlar. Yabancı dil eğitimi alsınlar, lisans yapsınlar. Her yönden dört dörtlük olmaları lazım. Yoksa şimdi işe girmek zor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler