Trabzon'da elektrik mühendisleri başkanını seçiyor

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi hizmet binasında başladı.

Trabzon'da elektrik mühendisleri başkanını seçiyor

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi hizmet binasında başladı.

İki listenin yarıştığı kongrede Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Karal, tekrar aday olurken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar kendisine rakip oldu.

Kongrede, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili yapılan konuşmalar öne çıkarken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, yaptığı konuşmada, "Son günlerde yaşadığımız kahpe olayları kınıyorum. Bu olaylar asla bizi yıldırmayacak. Türkiye dünyada 17. büyük ülkedir. Benim işim teknik. Ben siyasetten anlamam. Türkiye'nin zaten siyaseti belli, anayasası belli, yolu belli, milli manevi dokusu belli. Başarılı bir seçim süreci geçirmemizi, seçimin hayırlı olmasını, üyelerimize camiamıza ve tüm ülkemize diliyorum" dedi.

Mevcut başkan Doç. Dr. Hasan Karal da terör olaylarına vurgu yaparak "Terör 78 milyon vatandaşımızı hedef almış, varlığımızı ve birliğimizi sabote etmek için ara vermeden kanlı eylemlerine devam ettirmektedir. Terörü üreten, onu kullanan, destek veren ve terörden medet uman tüm kişi ve kurumlar, toplum vicdanında ebediyen mahkum olacaklardır. EMO Trabzon Şubemiz kendisine bağlı Ardahan, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars ve Rize il temsilcilikleri ve bini aşkın üyesi ile önemli, bir meslek odası ve sivil toplum kuruluşu konumundadır. Bu amaçlarla göreve başlayan yönetim kurulumuz ülkemizin ekonomik olarak kalkınması, sosyal şartların iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik her türlü katkının konulması, üyelerimiz arasında dayanışmanın sağlanması gibi birçok görevi yerine getirme bilinciyle çalışmıştır. Çalışmalarımızı yürütürken, hesap soran ve hesap veren bir yönetim olduk. TMMOB bünyesindeki hiçbir meslek odası için aksi şekilde bir yönetim anlayışı düşünülemez, zira TMMOB'nin kuruluş felsefesi budur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu, yarın (Pazar) yapılacak oylama ile yeni başkanını belirleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam