Trabzon'da D.Türkistan için gıyabi cenaze namazı!

Kamu - Sen Trabzon Şubesi öğle namazına müteakip İskenderpaşa Cami'nde Doğu Türkistan'da zulme uğrayan Uygur Türkleri için önce gıyabi cenaze namazı kıldılar ardından Meydan Parkı'nda Kuran okuyarak dua ettiler.İskenderpaşa Cami'nde kılınan gıyabi cenaze

Trabzon'da D.Türkistan için gıyabi cenaze namazı!

Kamu - Sen Trabzon Şubesi öğle namazına müteakip İskenderpaşa Cami'nde Doğu Türkistan'da zulme uğrayan Uygur Türkleri için önce gıyabi cenaze namazı kıldılar ardından Meydan Parkı'nda Kuran okuyarak dua ettiler.

İskenderpaşa Cami'nde kılınan gıyabi cenaze namazına Kamu - Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, MHP Meclis Üyesi Ali Sağır, MHP eski Milletvekili adayı Hüseyin Örs ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Meydan Parkı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı ve ardından Kuran okunup dua edildi. Coşkun Dilber burada yaptığı basın açıklamasında herkesi Çin mallarına boykot etmeye çağırarak, "Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne Hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Doğu Türkistan'dakileri ne olarak görmektedirler. Bu nedenle Türk Milleti bu vahşete biran önce dur demek zorundadır. Doğu Türkistan'daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye'ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır. Bugünden itibaren Çin mallarını boykot ediyor ve bir daha kullanmıyoruz" diye konuştu.

dsc_0092.jpg

dsc_0088.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler