Trabzon'da doğalgaz ne zaman tamamlanacak?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu doğalgaz çalışmalarının planlandığı şekliyle sürdürüldüğünü kaydederek, 2015 yılı için programlanan 50 bin metre doğalgaz hattı döşeme hedefini 80 bin metreye çıkarma ümidi ile çalışmalarını

Trabzon'da doğalgaz ne zaman tamamlanacak?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu doğalgaz çalışmalarının planlandığı şekliyle sürdürüldüğünü kaydederek, 2015 yılı için programlanan 50 bin metre doğalgaz hattı döşeme hedefini 80 bin metreye çıkarma ümidi ile çalışmalarını süratle sürdürdüklerini kaydetti.

Aksa Genel Müdürü Alper Konyalı,  Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın ve yükleniciler ile birlikte belediyede bir çalışma programı toplantısı yapan Başkan Gümrükçüoğlu doğalgaz programının planlandığı şekliyle devam ettiğini söyledi.  

Yapılan çalışmalarla Trabzon’da 58 bin konuta doğalgaz ulaştırıldığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Abone olma oranının yüzde 50’yi geçtiğini sevinerek öğrendik. Vatandaşlarımızın bu yüzde 50’yi yüzde 100’e çıkarmalarını çok çok istirham ediyorum. Vatandaşlarımızın evlerinin önlerine gelen doğalgazı kullanmaları için yapacakları masraf 3 ila 5 bin TL arasında değişmektedir. Doğalgaz hizmet sunumu yapan firmalar bu parayı da 10 taksit, 15 taksit yapmaktadırlar. Daha güzel ve daha temiz bir atmosfer için daha sağlıklı bir şehirde yaşamamız için vatandaşlarımız sosyal sorumluluk bilinci ile abone olmalarını istemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

1-434.jpg

2017 yılı sonuna kadar Trabzon’da doğalgaz çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. 2015 yılı için doğalgaz hedefinin 50 bin metre olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Ama bizim ümidimiz 80 bin metre. Ümidimiz ve gayretimiz bu yönde.  50 bin hedefini gerçekleştirdikten sonra bunu daha yukarıları çıkarmak için gayretimizi sürdüreceğiz. 80 bin metre ümidimize ulaşamasak bile ona yakın rakamlar için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Akçaabat’a geçişi bu sene içinde sağlamaya gayret edeceğiz. Yomra’ya doğru da plan ve programımızı yapmaya çalışarak sürdürüleceğiz. Muhtemelen yapılan çalışma programlarına göre 2017 yılı sonunda Trabzon’un doğalgaz hizmetini tamamlamayı planlıyoruz ve çalışmalarımız bu yönde sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında organize sanayi bölgelerine ulaşmak da ikinci bir adım olarak programımız içinde yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam