Trabzon’da doğalgaz dönüşümü ve Milli Eğitimin kararı öğrencileri vurdu

Trabzon'da bir okulda kaloriferler 4 ay yanmayınca öğrenciler hastanelik oldu.

Trabzon’da doğalgaz dönüşümü ve Milli Eğitimin kararı öğrencileri vurdu

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon’da doğalgaz dönüşümü yapılan okulla ilgili alınan karar öğrencileri soğukta bıraktı. Olay Haber61 Whatsapp ihbar hattına gelen bilgi sonrası ortaya çıktı.


Trabzon’da doğalgaz çalışmaları tam gaz sürerken bazı aksaklıklar da yaşanmıyor değil. Şehrin büyük bölümüne doğalgaz verilirken okullarda da mevcut sistemden doğalgaz sistemine dönüşümler devam ediyor.

Bu dönüşümlerden olumsuz olarak en çok etkilenen okullardan biri de Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulun bazı bölümlerinde doğalgaz dönüşümü tamamlanırken, dönüşüm yapılan binalardan daha üst kısımda kalan, Elektrik, Elektronik, Bilişim Bölümleri ve Spor Salonunun bulunduğu, günde ortalama 400-500 öğrencinin eğitim gördüğü C, D, E Blokları ve Spor salonu binaları ise bu dönüşüme dahil edilmedi.

Bunun nedeninin ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan, Motor ve Denizcilik bölümleri için yapılacak olan yeni binaya bu binaların da dahil edilerek yeni bir okul açılması kararı oldu.



ELEKTRİK SOBALARI KURULDU

Yaşanan ısınma sıkıntısı sonrasında okul yönetimi elektrik sobaları alarak sınıflara ve atölyelere koydu. Ancak binaların elektrik aksamı bu sobaların çektiği akım yükünü taşıyamayarak yandı. Bu sorunda ana elektrik panosundan binalara yeniden bir hat çekilmesi ile çözülmeye çalışıldı.

MİLLİ EĞİTİME YAZI YAZILDI

Okul yönetiminin elektrik sobaları ve diğer çalışmaların daha erken tamamlanarak ikinci yarıya yetişmesi yönünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı gönderdiği ancak yazıya cevap alamadığı öğrenildi.



KAVGA ÇIKTI

Öte yandan okulda Motor ve Denizcilik bölümlerinin binalarını yapan firma çalışanları ve Doğalgaz dönüşümünü yapan firma çalışanları arasında ortak kullanım alanları nedeniyle tartışma çıktığı ve bu tartışmanın kavgaya dönüştüğü ve olayın mahkemeye intikal ettiği iddia edildi.

SIKINTI DEVAM EDİYOR

Yapılan bütün girişimlere rağmen okulda ısınma sıkıntısının devam ettiği, öğrencilerin soğuk sınıf ve atölyelerde elektrik sobaları ile ısınmaya çalıştığı, montlarla ders yapıldığı gelen bilgiler arasında. Bazı öğrencilerin ise 4 aydır yanmayan kaloriferler nedeniyle hastalandığı bildirildi.

Haber: Tuncay Lakot

Trabzon’da doğalgaz dönüşümü ve Milli Eğitimin kararı öğrencileri vurdu

Trabzon’da doğalgaz dönüşümü ve Milli Eğitimin kararı öğrencileri vurdu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler