Trabzon'da Cumartesi mesaisi başladı!

Trabzon'da iki yıl aradan sonra Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde cumartesi mesaisi uygulanmaya başladı. Sabah saat 10.00'da başlayan hasta muayenesine gelen hastalar uygulamadan memnun olduklarını belirterek, "Hafta içi yoğun bir tempo ile

Trabzon'da Cumartesi mesaisi başladı!

Trabzon'da iki yıl aradan sonra Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde cumartesi mesaisi uygulanmaya başladı.

Sabah saat 10.00'da başlayan hasta muayenesine gelen hastalar uygulamadan memnun olduklarını belirterek, "Hafta içi yoğun bir tempo ile çalıştığımız için fırsat bulamıyorduk. Bugün izinliyiz ve rahat bir şekilde muayene oluyoruz. Hafta içi kadard a bir yoğunluk olmadığı için işimizi çabuk halledip gidiyoruz" dediler.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Barış Kömür, yapılan uygulamanın iyi olduğunu söyleyerek, "Hafta içleri çok yoğun oluyorduk, hastalarla fazla ilgilenemiyorduk. Ama hafta sonu daha fazla zaman ayırabiliyoruz, o açıdan biraz daha tatmin edici olabiliyor" diye konuştu.

Danıştay 11. Dairesi, 2013/18-12 kararı gereği Ek Ödeme Yönetmeliği'yle ilgili maddeye göre cumartesi günü hastanelerde mesai yapılması ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili dava açmıştı. İlgili mahkeme de yönetmeliğin durdurulması kararını kaldırmıştı. 2 yıl aradan sonra gelen mahkeme kararının ardından Trabzon'da bazı hastanelerde cumartesi poliklinik yapılacak. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kampüsü'nde, Vakfıkebir ile Of Devlet Hastaneleri'nde cumartesi günü poliklinik yapılacak. Poliklinikler saat 10.00'da başlayıp 14.00'te sona erecek.

Bu kararın ardından diğer ilçelerdeki hastanelerde de cumartesi günü mesai uygulaması başlayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler