Trabzon'da çocuklara özel "organik tasarımlar" yapıyorlar

Trabzon'daki Ev Eksenli Çalışan Emek Sensin Kadın Derneği üyeleri, çocuklar için organik ürünlerden oyuncaklar hazırlıyor.   Çocukların güvenle oynayabileceği pamuk, bez ve yün iplik gibi organik ürünlerden oyuncaklar tasarlayan kadınların, "cadı bebek" g

Trabzon'da çocuklara özel "organik tasarımlar" yapıyorlar
Trabzon'daki Ev Eksenli Çalışan Emek Sensin Kadın Derneği üyeleri, çocuklar için organik ürünlerden oyuncaklar hazırlıyor.
 
Çocukların güvenle oynayabileceği pamuk, bez ve yün iplik gibi organik ürünlerden oyuncaklar tasarlayan kadınların, "cadı bebek" gibi değişik çalışmaları da yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.
 
Dernek Başkanı Nilgün Okay, il genelinde ev eksenli çalışan kadın sayısının fazla olduğuna işaret etti.
 
Bu kadınlara yönelik kurdukları dernekte değişik ürünler hazırladıklarını anlatan Okay, "Özellikle çocuklarımız için ürünler üretiyoruz. Plastik ve Çin malı oyuncakların ne kadar zararlı olduğunu bir dönem duyduk. Bu kapsamda harekete geçtik. Çocuklar için organik oyuncaklar ve bez bebekler üretiyoruz. Amacımız çocuklarımızın sağlığı için tamamen organik ürünlerden oyuncaklar üretmek ve aile bütçemize de katkı sağlamak" dedi.
 
"Cadı bebek tasarımlarımız dikkati çekiyor"
 
Okay, organik ürünlerin ailelerden ilgi gördüğünü vurguladı.
 
Zor ve zahmetli olmasına rağmen işlerini severek yaptıklarını dile getiren Okay, "Önce oyuncağımızın kalıbını çıkarıyoruz, daha sonra kumaşını keserek dikiyoruz. Ardından dolgu işlemini yaparak süslemeye geçiyoruz. Düz bez bebek yerine değişik tasarımlar yapıyoruz. Özellikle 'cadı bebek' tasarımlarımız dikkati çekiyor" diye konuştu.
 
Yerli ve yabancı turistlerin de bebeklere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Okay, "Ürünlerimizi herkes çok beğeniyor. Çocuklarımızın plastik oyuncakları kaldırıp, evlerinde organik tasarımlara yer vermesini amaçlıyoruz. Onun için emeğimizin karşılığı olmasa da fiyatlarımızı alım gücüne göre belirliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Okay, Trabzon'da ev eksenli çalışan kadınların ürünlerini pazarlayabileceği bir alanın bulunmadığını, bu konuda ilgililerden destek beklediklerini kaydetti.
 
"Evimize ve çocuklarımıza katkı sağlayalım istiyoruz"
 
Emekli ebe Güler İpek de Çin malı ürünlerin çocuklara zarar verdiğini düşündüklerini belirterek, "Bu nedenle çocuklar için bebekler yapıyoruz. Bir bakıma bu bebekler bizler için geri dönüşüm çalışması oluyor. Oyuncaklarımızı evdeki yün iplerden, kumaş parçalarından, kurdelelerden, çoraplardan tasarlıyoruz. Evimizde organik ne varsa onları değerlendirerek, bebeklerimizi üretiyoruz" dedi.
 
Organik ürünlere dikkati çekmek istediklerini anlatan İpek, "Sesimizi duyurmak istiyoruz. Başka kadınların da bunu yapmasını istiyoruz. Hep beraber üretelim, evimize ve çocuklarımıza katkı sağlayalım istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam