Trabzon'da bakanlık göz açtırmadı

Çevre, Şehircilik ve Tapu hattı ALO 181’e gelen ihbar ve şikâyetler neticesinde, şikâyete konu olan işletmelere geçtiğimiz Ekim ayında toplam 1 milyon 67 bin 693 TL tutarında ceza kesildi.Merkezi Trabzon’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merk

Trabzon'da bakanlık göz açtırmadı

Çevre, Şehircilik ve Tapu hattı ALO 181’e gelen ihbar ve şikâyetler neticesinde, şikâyete konu olan işletmelere geçtiğimiz Ekim ayında toplam 1 milyon 67 bin 693 TL tutarında ceza kesildi.

Merkezi Trabzon’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi ALO 181’i geçtiğimiz ay 16 bin 894 kişi aradı. Bakanlığın mevzuat alanına ilişkin soruları yanıtlayan hat aynı zamanda çevresel kirlilik şikayetlerini ilgili birimlere iletiyor ve denetimler sonrası sonucunu vatandaşlara aktarıyor.

7 gün 24 saat hizmet veren iletişim hattını vatandaşlar en çok Belediye, İl Özel İdare ilgi alanına giren kirlilik şikayetleri ve Kentsel Dönüşüm hakkında bilgi edinmek için aradı. 8 bin 545 kişi belediyeler ile ilgili arama yaparken, 6 bin 723 kişi de Kentsel Dönüşüm konularında soru sordu. Çevre Yönetimi konusunda 2 bin 701 kişi arama yaparken Eylül ayından itibaren Tapu ve Kadastro konusunda da soruları yanıtlamaya başlayan merkeze bin 282 çağrı geldi. 6 bin 136 vatandaş araması ile en çok arayan il İstanbul olurken bu ili Ankara, İzmir, Antalya, Kocaeli Adana, Sivas, Bursa, Hatay ve Konya takip etti.

Çevre, Şehircilik ve Tapu hattı ALO 181’e gelen ihbar ve şikâyetler neticesinde, şikâyete konu olan işletmelere toplam 1 milyon 67 bin 693 TL tutarında ceza kesildi.
Geçen ay 464 bin lira en fazla ceza İzmir’de uygulandı. İzmir’in yanı sıra merkeze yapılan şikayetler ve İl Müdürlükleri yolu ile gerçekleştirilen denetimler sonucunda Kocaeli, Sinop, Eskişehir, Adana, Balıkesir, Antalya, Tekirdağ, Karaman, Bayburt ve Gaziantep illerinde de cezai işlem uygulandı.

Vatandaşlara 15 günlük yasal süre içinde bilgilendirme yapılan merkezde geri dönüş kanalı vatandaşların tercihine göre sms, e-posta ve telefonla gerçekleştirilirken geçen ay merkeze ilişkin memnuniyet oranı da yüzde 96 olarak ölçüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler