Trabzon'da ayı isyanı!

Trabzon"un Sürmene İlçesi Yeniay Mahallesinde bir süreden beri Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef"e ait arı kovanlarına saldıran ayı kafesli tuzakla yakalandı. Ayı daha sonra tekrar doğal ortama bırakıldı.Yaklaşık bir ay önce 30 kadar arı ko

Trabzon'da ayı isyanı!

Trabzon"un Sürmene İlçesi Yeniay Mahallesinde bir süreden beri Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef"e ait arı kovanlarına saldıran ayı kafesli tuzakla yakalandı. Ayı daha sonra tekrar doğal ortama bırakıldı.

Yaklaşık bir ay önce 30 kadar arı kovanını parçalayarak balları yiyen ayı için harekete geçilerek nöbet tutulmaya başlandı. Gece geç saatlerde tel kafesin içindeki balları yemek için gelen ayı bu defa tuzaklanmış tel kafesin içerisinde mahsur kalırken daha sonra Milli Parklar yetkililerine haber verildi. Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef, kafeste mahsur kalan ayıya Milli Parklar yetkilileri gelene kadar su verdiğini belirtirken, ayının büyüklüğü karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi. Sedef  “Ayının bana zararı 50 bin lirayı aştı. Koruma kapsamında olduğu için öldüremiyoruz. Devlet ya zararlarımızı karşılasın ya da ayılarına sahip çıksın“ dedi.

Öte yandan Milli Parklar yetkilileri yaptıkları incelemenin ardından ayıyı tekrar doğal ortama bıraktı.

20150524aw423144_02.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam