Trabzon'da Aygören vadisi anneler günü töreni yapıldı

Aygören Vadisi Derneği tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programına Katılım Sertifika Töreni ve Anneler Günü Etkinliği Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Trabzon Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Öz’ün y

Trabzon'da Aygören vadisi anneler günü töreni yapıldı

Aygören Vadisi Derneği tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programına Katılım Sertifika Töreni ve Anneler Günü Etkinliği Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzon Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Öz’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Aygören Vadisi Derneği Başkanı Mehmet Çelik, ilgili kurum müdürleri, dernek yöneticileri, Aygören Vadisi sakinleri ve öğrenciler katıldı.
 
img_1578.jpg
 
Burada bir konuşma yapan Vali Öz, aile eğitiminin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Annelik kavramı ve Yörüklerin tabiriyle ‘ana sözü’ bizlere çok şey ifade ediyor. Sevgiyi, saygıyı, merhameti, şefkati, sıcaklığı ve evlatları için her şeyi göze almayı, evladını şehit verdiği halde ‘Vatan Sağolsun’ diyebilmeyi, milli mücadelede kahramanlık göstermeyi, bir imparatorluğu kurmayı ve onu yaşatmayı, imparatorlukları geleceğe taşıyan güçlü padişahlar yetiştirmeyi gibi daha pek çok duyguyu ifade ediyor.
 
Annelik; hem inancımızda, hem kültürümüzde ve tarihimizde çok önemli bir değerdir. Bizler bu değeri ve onun içerisindeki inancı, duyguyu, samimiyeti kaybetmediğimiz sürece güçlü bir millet ve güçlü bir devlet olarak sonsuza kadar yaşarız. Aile eğitimi programı çok önemli. Çocuklarımızın eğitim alması ve milli, manevi duygularla donanmış olarak yetişmelerini çok önemsiyoruz. Derneğimizi bu faaliyetinden dolayı kutluyorum. Bu organizasyona katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
img_1580.jpg
 
Aygören Vadisi’nin çok güzel ve gelecek vaat eden bir bölge olduğunu ifade eden Vali Öz, “İnsanlar şehir hayatını daha çok tercih ediyor ama gelecekte insanımız yine bu yörelerde yaşamaya devam edecektir. Çünkü köylerimizde ulaşım daha da kolaylaştı ve altyapı güzelleşti.
 
Buraların kalkınması için üretime, tarıma ve hayvancılığa ait projeleri hep birlikte yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Turizm son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilimizde de giderek gelişiyor. Ev pansiyonculuğu sistemi bu anlamda büyük önem arz ediyor. Bu vadideki insanlarımızın bu konuda büyük avantajlarının olduğunu düşünüyorum. Bir yanda yeşillik, diğer yanda deniz. Bu fırsatı iyi kullanarak turizmi daha da geliştirebiliriz. Okullarımızın daha kaliteli eğitim vermeleri için hep birlikte çalışacağız. Kapalı olan okullarımızı da yeniden düzenleyip o bölgenin sanat, kültür etkinliklerinde kullanmalıyız” dedi.
 
img_1586.jpg
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de yapılan çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.
 
Öğrencilerin çeşitli gösteriler yaptığı programda, aile eğitimi çalışmalarına katılanlara ve başarılı öğrencilere sertifikaları verildi.
 
img_1605.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam