Trabzon’da 57 model ford davalık oldu…

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da bir garip dava… Ruhsatlı aracı kilo işi hurdaya çıkardı… 8 yıldır süren 34 HKT 85 plakalı tek kapı 1957 model ford Fairlane davası, bilirkişi kriziyle tekrar uzatıldı. 3 ay sonra yapılacak olan yeni celsede dava tekrar g

Trabzon’da 57 model ford davalık oldu…

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da bir garip dava… Ruhsatlı aracı kilo işi hurdaya çıkardı… 8 yıldır süren 34 HKT 85 plakalı tek kapı 1957 model ford Fairlane davası, bilirkişi kriziyle tekrar uzatıldı. 3 ay sonra yapılacak olan yeni celsede dava tekrar görüşülecek.

TESLİM ETMEDİ

Olay 2006 yılında başladı. Arabanın sahibi Taner Berberoğlu, Trabzon’un en işlek sanayi bölgesi olan Hayali Garajı’ndaki ford araçların ustası Nihat K.’nin tamirhanesine aracını şasesinin tadilatı için kupayla birlikte teslim etti. Motor, koltuklar ve camlar başka bir yerde tamir edilirken, diğer şase ile birlikte kupa Nihat K.’nın tamirhanesinde tamir için duruyordu. Aradan aylar geçmesine rağmen usta aracın kupa ve şasesini teslim etmedi.

ŞAHİTLER DİNLENDİ

Bunun üzerine Taner Berberoğlu, 3. Asliye Hukuk Mahkemesine baş vurarak aracının verilmediğini ve gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Mahkemeye çıkarılan usta Nihat K., aracın kupa ve şasesinin kendisine verilmedini iddia etti. Davanın peşini bırakmayan araç sahibi, şahitler ve delilleri mahkemeye sundu. Tanıklar ve deliller üzerine mahkeme Nihat K.’yı suçlu buldu. 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ardından Taner Berberoğlu, maddi tazminat davası açtı.

KTÜ’DEN BİLİRKİŞİ RAPORU İSTENDİ

Dava sürerken mahkeme heyeti KTÜ’den bilirkişi raporu istedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Makina Yüksek Mühendisi Prof Dr Burhan Çuhadaroğlu’nun mahkemeye sunduğu bilirkişi raporunu araç sahibi çelişkili ve aracın asıl değerinden çok çok aşağıda bulması üzerine mağdur araç sahibi yeni bir bilirkişi raporu talep etti. Bunun üzerine Mahkeme heyeti Ankara’dan bu defa antika bedeli üzerinden fiyat belirlenmesiyle yeni bir bilirkişi raporu isteyerek davanın yeniden görülmesi için 3 ay sonraya attı. Araç sahibi aracının şase ve kupa olmadan süremeyeceğini, yenisinin de temin edilemeceğini ifade ederek, geri kalan parçalarının bir işe yaramayacağını bu nedenle aracın tam değerinin üzerinden fiyatının belirlenmesini istedi.

1050 LİRA FİYAT BİÇTİ

Prof. Dr. Çuhadaroğlu’nun raporunda aracın ‘hurda’ ile eşdeğer olduğu tespiti yer alırken aynı zaman ‘özel bir otomobil’ ifadesine yer vermesi kafaları karıştırdı. Aynı zaman eski araçların tanıtıldığı dünyaca ünlü bir internet sitesi de örnek gösterildi. Fakat aracın kullanılmasına, trafik tescil belgesinin olmasına rağmen değerinin hurda üzerinden kilo işi hesaplanması istenilen raporda, 8 silindirli olmasına karşın aracın 6 silindirle kıyaslanması da dikkat çekti ve araca 1050 lira bedel biçti.

 

İŞTE O BİLİRKİŞİ RAPORU

 


1-089.jpg

2-029.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam