Trabzon'da 2 ilçenin sorun çözüldü

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon il genelindeki içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldırmaya devam ediyor.  Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçel

Trabzon'da 2 ilçenin sorun çözüldü
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), Trabzon il genelindeki içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldırmaya devam ediyor. 
 
Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçelerinin en az 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Araklı-Sürmene İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar olanca hızıyla devam ediyor. SUKAP programında yer alan ve 21 milyon 870 milyon TL’lik maliyetiyle dev bir yatırım olan projenin yüzde 80’lik kısmı gerçekleştirildi. Maliyetinin yüzde 50’si SUKAP programı kapsamında hibe ile karşılanan proje kapsamında 72 km ana isale hattı ve 35 km kısmı şebeke hattı döşendi. 10 adet yeni deponun inşa edildiği proje çerçevesinde mevcut depoların da onarımı yapıldı. Proje kapsamında içme suyu paket arıtma tesisi inşaatına da devam ediliyor.
 
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yüzde 80’i tamamlanan projenin bitirilmesiyle Araklı ve Sürmene’nin en az 50 yıl su sorunu yaşamayacağını ifade ederek, “Proje kapsamında çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlanılan içme suyu paket arıtma tesisi inşaatında çalışmalarımız sürüyor. Araklı-Sürmene İçme Suyu Projesi'ni planlandığı şekilde tamamlayarak her iki ilçemize sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmış olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler