Trabzon'a turist akını!

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden Trabzon'a bu yılın ilk 9 ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat arttı.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’un en etkin turizm modelinin kültür turizmi olduğunu belirterek, son yıl

Trabzon'a turist akını!

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden Trabzon'a bu yılın ilk 9 ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat arttı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’un en etkin turizm modelinin kültür turizmi olduğunu belirterek, son yıllarda deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında insanların artık doğa turizmine de büyük önem vermeye başladığını söyledi.

Doğu Karadeniz'in cazibe merkezi olmaya başladığını anlatan Öz, "Sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra Arap ülkelerine yapılan uçak seferleri göz önüne alındığında Trabzon, tarihsel, kültürel ve doğa kaynakları açısından büyük bir potansiyele ve zenginliğe sahip" dedi.

Vali Öz, turizmin çeşitlendirilmesi ve tüm yıla yaygınlaştırılması adına başlattıkları doğa temelli alternatif turizm çeşitleriyle kültür turizmi ile marka kentler kapsamına alınan Trabzon'un daha büyük heyecan ve hızlı ivme ile turizmden hak ettiği payı alacağını kaydetti.

Trabzon'u ocak-eylül 2013 döneminde 246 bin 800 yabancı, 783 bin 450 yerli turist, bu yıl ise aynı dönemde 560 bin 344 yabancı, 1 milyon 610 bin 890 yerli turistin ziyaret ettiğini dile getiren Öz, turist sayısındaki bu artışın çok önemli olduğunu anlattı.

ARAP TURİSTLERİN GÜNLÜK HARCAMASI ORTALAMA 150 DOLAR

Trabzon'da en uzun süre konaklayan turistlerin Araplar olduğuna dikkati çeken Öz, şunları kaydetti:

"Kentte 26 farklı ülke vatandaşına yönelik anket çalışması yapıldı. Elde edilen bulgular doğrultusunda Trabzon'u ziyaret eden yabancı turistlerin kalış süreleri ortalama 2-10 gün arasında değişmekte olup, Arap ülkeleri ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin kalış süreleri ise 1 haftadan fazla ve harcama eğilimlerinin de oldukça yüksek olduğu gözlenmiştir. Arap konukların ortalama günlük kişi başı harcama eğilimlerinin ise 150 dolar olduğu gözlenmiştir" diye konuştu.

Vali Öz, Körfez ülkelerinden Uzungöl'e gelen turist sayısında da çok ciddi bir artış olduğunu vurgulayarak, "Uzungöl’e geçen yıl gelen Arap turist sayısı 56 bin iken bu yıl bu rakam 166 bin 500 oldu. Şehir merkezindeki otellerde geçen yıl konaklayan Arap turist sayısı 59 bin 500 iken bu yıl bu sayı 125 bin 500’e yükseldi. Toplamda geçen yıl 115 bin 500 olan Arap turist sayısı bu yıl 292 bine yükseldi. İlimizdeki Çal Mağarası'nı da geçen yıl ocak-eylül döneminde 14 bin 200 yerli, 11 bin 900 yabancı olmak üzere toplam 26 bin 100 turist ziyaret etti" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam